Hajduk teško do četvrtfinala Kupa, Dinamo se provukao kroz iglene uši

Dinamo i Hajduk prošli su u četvrtfinale Hrvatskoga nogometnog kupa, ali su se i Zagrepčani i Splićani jako namučili za pobjede na gostovanjima kod trećeligaša, dok je branitelj naslova Rijeka uvjerljivo slavila u Dubrovniku.
Dinamo je tek nakon produžetka slavio u Opatiji s 4-2 uz četiri pogotka Čileanca Henriqueza, dok je Hajduk s 3-2 prošao Novigrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je gostovao u Opatiji kod tamošnjeg trećeligaša, kojeg je samo jedna minuta dijelila od velike senzacije. Naime, Opatija je vodila od 25. minute pogotkom Dunkovića iz jedanaesterca, a Dinamo je do izjednačenja došao tek u 89. minuti. U kaznenom prostoru domaćina srušen je Ognjen Vukojević, a Čileanac Angelo Henriquez je bio precizan iz kaznenog udarca. U produžetku je junak dvoboja Henriquez postigao još dva pogotka u 98. i 102. minuti, a Opatija je smanjila u 109. minuti na 2-3 neobranjivim zgoditkom Šukera s 25 metara. Dinamov prolaz u četvrtfinale potvrdio je opet Henriquez svojim četvrtim golom u 113. minuti.

Hajduk je također uz mnogo problema stigao do 3-2 pobjede kod trećeligaša Novigrada. Hajduk je poveo preko Malokua (15), na 1-1 poravnao je Tatar (29), novu prednost Splićanima osigurao je Maglica (38), a Tatar (52) je svojim drugim golom uspio još jednom izjednačiti. Ipak, Maglica (73) je također postigao svoj drugi pogodak na utakmici kojim je oveo Hajduk u četvrtfinale.

Branitelj naslova Rijeka rutinski je kao gost u Dubrovniku svladala trećeligaša GOŠK sa 3-0. Pogotke za Riječane postigli su Bertoša (6), Lešković (25) i Samardžić (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u četvrtfinale izborio je četvrtoligaš Vinogradar iz Mladine koji je svladao posljednji sastav Prve HNL Slaven Belupo sa čak 3-0. Golove su postigli Domjančić (50), Lončar (54) i Vukić (75).

U utorak je Istra 1961 pobijedila trećeligaša Šibenik sa 2-0, a od 17 sati igraju Split – Osijek, Zadar – Varaždin, te Lokomotiva – Cibalia.

Rezultati osmine finala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opatija – Dinamo 2-4 (1-1) produžeci

Novigrad – Hajduk 2-3

GOŠK – Rijeka 0-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinogradar – Slaven Belupo 3-0

Split – Osijek (17 sati)

Zadar – Varaždin (17 sati)

Lokomotiva – Cibalia (17 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak:

Istra 1961 – Šibenik 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.