Hajdukova ‘afera SMS’ i odgovor udruge ‘Naš Hajduk’: ‘Dio prokušanih metoda onih koji se služe spinovima i podvalama u pokušaju destabilizacije kluba’

Foto: fah

Stigla je i reakcija iz Hajduka nakon što se pojavila informacija, a koja je objavljena i na Facebook grupi ”Doli udruga Naš Hajduk”, i koja okuplja već zavidan broj članova, kako Akademija Hajduka bez znanja roditelja poziva djecu da se učlane u udrugu ”Naš Hajduk.” Neki su takvu aferu prozvali i ”Hajdukovom aferom SMS”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u Hajduku i oko kluba uoči božićnih blagdana: Trener najavljuje borbu za 4. mjesto, mediji bombastično najavljuju pripreme…

Foto: Facebook

Podsjetimo, kako smo već pisali na društvenim je mrežama, a posebno u već spomenutoj grupi, počela kružiti poruka iz koje bi se moglo zaključiti kako je igračima i trenerima Akademije Hajduka obveza učlaniti se u udrugu ”Naš Hajduk.”

Sadržaj poruke sljedećeg je sadržaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sutra u 11.30 učlanjivanje u Naš Hajduk, obavezno doći oni koji ne idu u školu, članarina 50 kuna. Dres code hotelska trenirka. Treneri 100 kn. Ponesite osobnu. Hvala”

Kako piše Slobodna Dalmacija, koju mnogi smatraju i glasnogovorničkom platformom udruge ”Naš Hajduk”, tvrdi kako autentičnost poruke i autora nije bilo moguće provjeriti.

‘Pazi metak’ u Splitu: Opravdava li Slobodna Dalmacija prijetnje i uvrede nakon gostovanja Igora Štimca u TV Bujici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija je zatražila i objašnjenje s Poljuda i kontroverzne udruge ”Naš Hajduk”, odgovor im je, naravno, stigao, demantirali su da je članstvo u udruzi ”Naš Hajduk” obavezno.

”Učlanjivanje u klub počinje 20. prosinca, a klub svake godine sudjeluje u promotivnim aktivnostima vezanima za članstvo u HNK Hajduk. Članstvo je dobrovoljna odluka svakog pojedinca te naglašavamo da učlanjivanje nikada nije bilo obavezno ni za jednog zaposlenika, igrača ili trenera HNK Hajduk…”

Odgovor udruge ”Naš Hajduk”:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Upoznati smo s navodnim SMS-om, no s njime nemamo nikakve veze. Vrlo je nezahvalno komentirati poluinformacije posebno kada ne možemo znati je li SMS uopće originalan s obzirom da su proteklih dana kružili i SMS-ovi za koje se ispostavilo da nisu autentični odnosno da su dio prokušanih metoda onih koji se služe spinovima i podvalama u pokušaju destabilizacije kluba, a kojima su laži i igrice sa SMS-ovima jako bliske”, stoji, između ostaloga, u odgovoru udruge ”Naš Hajduk.”

”Članstvo je dobrovoljno i udruga “Naš Hajduk” nikad nikog nije prisiljavala da se učlanjuje niti ima namjeru to činiti u budućnosti. Jasno je kako je u proteklom periodu veliki broj zaposlenika i igrača samoinicijativno učlanjen, obzirom da je “Naš Hajduk” svojim djelovanjem omogućio da klub dođe na razinu da tim ljudima ne kasne plaće, da im politika ne kroji sudbinu i da imaju normalne radne uvjete, što sve nije bio slučaj u prošlosti”, poručili su iz  udruge ”Naš Hajduk.”

Inače, trenutno je Hajdukova ”razina” šesto mjesto, ispadanje iz Europe još u kolovozu i ispadanje u Kupu od Osijeka. Borba za trofeje miljama je daleko, puno bliže nisu ni europski kupovi, odnosno, plasman u Europsku ligu iduće sezone. Mijenjaju se treneri kao na tekućoj vrpci, dok novi trener najavljuje žestoku borbu za – četvrto mjesto!

Slobodna Dalmacija, nadalje, daje i obrazloženje, pozivajući se na ono što ”doznaju” iz kluba, radi se, dakle, kako pišu, ”o fotografiranju mladih Hajdukovaca u svrhu promocije učlanjivanja pošto od danas 20. prosinca kreće učlanjivanje za 2019. godinu. Uostalom, to se i radilo par dana prije spomenutog početka učlanjivanja za iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je prva momčad na odmoru, a već od ranije i Hajduk II, molbi su se odazvali iz Akademije. Pozvana su djeca da se priključe promotivnoj akciji. I to je, kako nam kažu, na fotografiranje stiglo tridesetak momaka. Da je bilo “moraš”, bilo bi ih sigurno mnogo više. No, zbog čini se pogreške u shvaćanju, vjerojatno nekog od trenera, nastala je i poruka…”

Na kraju Slobodna Dalmacija se postavlja i kao ”sudac” u cijeloj aferi i kao glasnogovornik udruge ”Naš Hajduk”, naime, nakon ”informacija” slijedi i komentar: ”Ili je možda posljedica nečeg drugog, da ne gatamo. U svakom slučaju Hajdukova “afera SMS”, pokazala se kao igra gluhih telefona.”

Žele li neki vratiti Hajduk u svemu osim u rezultatskom smislu u vrijeme komunističkog predsjednika Tita Kirigina?

Srećom, ogradili su se od ”gatanja”, inače, prokušane metode pomoću kojih neki hrvatski mediji dolaze do informacija. Netko je vjerojatno gluh, a netko, nažalost, i slijep. No, tko je u pravu kao i uvijek vrijeme će pokazati. Do tada ispašta Hajduk, jedna sportska institucija i sportski ponos Dalmacije te Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.