Halilović zadovoljan opisuje: Osjećam se dobro, a Las Palmas može protiv svakog

Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović, koji je u srijedu s Las Palmasom uzeo bod europskom prvaku Real Madridu, vraća se u formu te je uvjeren da će nakon lijepe igre na Santiago Bernabu osvojiti bodove protiv Osasune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju bi 20-godišnji ofenzivni vezni igrač trebao istrčati i sedmi put u žutom dresu od kada je krajem siječnja stigao na Kanarske otoke iz njemačkog HSV-a.

“Osjećam se dobro. Potrebno mi je vrijeme za prilagodbu nakon što dugo nisam igrao u Njemačkoj, no trener me dobro tempira, igrao sam sve utakmice od dolaska”, rekao je Halilović u razgovoru za Hinu.

Prije 38 dana, u petak, sletio je u Las Palmas, a trener Quique Setien ga je poslao na teren već u ponedjeljak protiv Valencije. Nakon toga je igrao protiv Granade, Seville, Malage, Real Sociedada i Real Madrida. Skupio je 200 minuta, sada već više od 164 odigrane minute u Njemačkoj u prvom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Halilović je odličan igrač, sviđa mi se njegova igra. Želimo ga uvjeriti da se može uklopiti u ovu momčad”, rekao je trener Setien koji je na širem medijskom popisu jedan od kandidata za klupu Barcelone.

“Od svojih igrača tražim da budu požrtvovni i u napadu i obrani, to tražim i od novih Halilovića i Jese Rodrigueza, a naš stil je igra s držanjem lopte u posjedu”. U srijedu je do 86. minute ‘držao na konopcima Real Madrid’ no dva Ronaldova gola, iz jedanaesterca i kornera, poravnala su rezultat na konačnih 3-3.

“Kada vodiš 3-1 protiv Real Madrida na Bernabeu to ne smiješ prokockati. No oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu”, kaže Halilović koji je bio na korak od svoje prve pobjede ondje. Baš kao i Las Palmas koji nikada u povijesti, u svoje prethodne 32 utakmice, nije slavio na tom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Real Madrid se napatio s nama. Igrali smo dobro, imali loptu u svom posjedu, stvarali brojne prilike. Mislim da smo bili bolja momčad, a to i oni misle“, rekao je Halilović koji se u 78. minuti sjurio po desnoj strani iz svoje polovice, na centru prošao dvojicu igrača, oslobodio varkom i trećega ispred kaznenog prostora pa lijevom nogom uputio udarac nakon kojeg je lopta otišla pored grede. Publika ga je nagradila pljeskom a poslije utakmice je primao čestitke, baš kao i njegovi suigrači.

“Dobro sam se osjećao kada sam ušao u igru, tražio sam loptu, nastojao smiriti igru. Trener je tražio od mene da čuvam loptu, i mislim da je to bilo u redu, ali nažalost primili smo golove iz penala i kornera”, priča Halilović.

Na kraju je razgovarao s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem, veznim igračima Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I oni kažu da su iznenađeni dobrom partijom koju smo pružili, da smo igrali otvoreno, bez grešaka. Da smo se htjeli nadigravati, pa ih čak i i nadigrali“, dodaje.

Na kraju je bod realu donio Cristiano Ronaldo, dobitnik nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u prošloj godini. Nije se isticao na toj utakmici no onda je hladnokrvno zatresao mrežu.

“Presudila je njegova kvaliteta. Nema ga nigdje pa se pojavi s dva gola, tu ga stvarno respektiram. Nije lako kada ti navijači zvižde, znaš da igraš slabo, i onda opet zabiješ dva gola i vratiš svoju ekipu u igru. Iako smo tužni što nismo odnijeli pobjedu zadovoljni smo svojom izuzetno dobrom igrom na takvom teškom gostovanju”, dodaje.

Gotovo u isto vrijeme je njegov bivši trener u Barceloni, Luis Enrique, najavio odlazak s klupe katalonske momčadi ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih htio to komentirati, ja sam sada igrač Las Palmasa”, rekao je. Halilović je bio igrač Barcelone od 2014. do 2016. a sezonu je proveo na posudbi u Sporting Gijonu.

Smatra da je dolazak u Las Palmas bio pun pogodak.

“Ovo kako igra Las Palmas je i moja igra, to je igra s loptom u koju se uklapam i ugodno osjećam. Težimo posjedu lopte, to treniramo, stalno vježbamo kako bi smo imali loptu više od protivnika bez obzira tko se nalazio s druge strane”, napominje.

U petak mu se na treninzima priključio i 23-godišnji hrvatski napadač Marko Livaja koji je zbog ozljede noge propustio zadnje tri utakmice.

“Borio se s ozljedom, morao je stati, ali sada se vraća. Normalno je da nam nedostaje, s njim nam je lakše igrati”, kaže Halilović. “Sada moramo nastaviti gdje smo stali u Madridu. Iako ondje nismo pobijedili najvažnije je da smo pružili odličnu utakmicu i da nastavljamo igrati svoj nogomet. Onako kako smo igrali ondje uvijek igramo, a siguran sam da će nam se sve vratiti pobjedom u idućoj utakmici”, dodaje.

Trinaest bodova dijeli ‘Žute’ od mjesta koje vodi u Europsku ligu iduće sezone.

“Ove sezone će biti teško ući u Europu, zaostajemo previše bodova, no sve je moguće. Mi trebamo gledati svaku iduću utakmicu, cilj nam je u svakom nadolazećem susretu pružati što bolju partiju pa da na početku iduće sezone imamo odlično posloženu ekipu koja će moći dohvatiti to mjesto“, kaže.

Alen Halilović je nakon dugo vremena sretan. A sretan je i njegov trener Setien.

“Mislim da su zadovoljni, a ja samo želim nastaviti dalje, skupljati minutažu. Iduće godine ostajem u Las Palmasu pa se nadam da ću tada biti u punoj formi i pružati igru na najvišoj razini,” kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.