Harrell na rasistički način uvrijedio Luku Dončića, nazvavši ga ”bijelom kuč*om”, nitko u SAD-u nije reagirao….

Foto: Snimka zaslona

Slovenski košarkaš Luka Dončić i Montrezl Harrell verbalno su se sukobili na utakmici doigravanja NBA lige LA Clippersa i Dallas Mavericksa. Do prepirke je došlo nakon što je Slovenac kazao Harreellu otvoreno u lice da ne pokušava glumiti prekršaje, odgovor Harrella bio je neprimjeren, primitivan i po mnogima rasistički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Naime, nakon što je postigao koševe za Clipperse Harreell je poručio Dončiću da je ”bijela kuč*a”, no, na takvu rasističku reakciju Harrella nitko u SAD-u nije reagirao, pa ni oni koji se posljednjih mjeseci navodno bore protiv rasizma.

Kako smo već spomenuli na društvenim mrežama mnogi  tvrde da je ovo zapravo rasizam, baš kao što bi rasizam bio, i o tome bi govorio cijeli svijet danima, da je Luka nazvao Harrella nekim pogrdnim imenom, primjerice ”crnom kuč*om”. Nažalost, ima i onih, koji su vođeni dvostrukim mjerilima, a koji tvrde kako ”white boy” nije uvreda, posebno ne kao kada nekome kažete da je crnac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili se borite protiv rasizma, svakog oblika rasizma, ili radite nešto drugo, a to onda s borbom protiv rasizma nema nikakve veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.