Hezonja i Šarić među najmlađima, Tomić drugi najviši

U četiri španjolska grada danas započinje 17. svjetsko prvenstvo za košarkaše na kojem su se u nekim zanimljiv statističkim kategorijama članovi hrvatske reprezentacije našli prilično visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Mario Hezonja sa 19 i pol godina šesti najmlađi igrač na SP-u, a među desetoricom je i godinu dana stariji Dario Šarić. Najbolji hrvatski centar Ante Tomić je sa 217 cm drugi najviši igrač na prvenstvu. Viši od Tomića, za jedan centimetar je Iranac Hammed Haddadi.

S prosječnom visinom od 203,5 cm hrvatska reprezentacija je treća najviša u Španjolskoj. Višu momčad u prosjeku imaju samo Srbija (204,83 cm), u čijoj reprezentaciji je najniži Miloš Teodosić sa 195 cm, i Grčka (203,75 cm).

Najnižu reprezentaciju na prvenstvu imaju Filipini s prosjekom od 192,25 cm. Od petorice najnižih igrača na SP-u, od kojih nijedan nije viši od 180 cm, prva trojica su Filipinci – Alapag, Tenorio i Castro William visoki su 176 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstariju reprezentaciju u Španjolskoj imaju Brazilci s prosjekom starosti 31,46 godina. U njihovom je sastavu najstariji igrač SP-a Marcelinho Machado koji će 12. travnja 2015. proslaviti 40. rođendan. Ovo će mu biti peti nastup na svjetskim prvenstvima, a prvi put je nastupio 1998. godine u Ateni. Kod Brazilaca samo je jedan igrač mlađi od 28 godina, a to je 22-godišnji Neto.

Najmlađu reprezentaciju imaju Amerikanci. Njihov je prosjek 24,45 godina. Hrvatska je s prosjekom 26,8 godina sedma najmlađa reprezntacija na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.