Tko i zašto inzistira na oproštaju Modrića od hrvatske reprezentacije?

Foto: fah

Nakon remija s Italjom (1:1) u trećoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva i ispadanja Vatrenih s turnira na koji se otišlo s velikim ambicijama dio medija, ”stručnjaka”, ”analitičara”, komentatora, poprilično agresivno inzistira na smjeni generacija. Naravno da je ona, dakle, smjena, prirodna i da će do nje doći, ”milom ili silom”, međutim, reprezentacija, ponovimo, nije klub, za reprezentaciju UVIJEK moraju igrati najbolji, bez obzira na godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću kod Dalića uloga kao i kod Ancelottija u Realu?

Pogotovo im je na tapeti kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je prije samo nekoliko tjedana, a nakon što je Real Madrid osvojio novu Ligu prvaka, po tim istim kritičarima, bio najbolji veznjak Europe. Zar je Luka Modrić prije samo mjesec dana bio deset godina mlađi, a tada su svi, pa i ti agresivni kritičari, inzistirali na Lukinom ostanku pod hrvatskim nogometnim stijegom barem još jedan reprezentativni ciklus, odnosno do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

S 39 godina najbolji hrvatski nogometaš svih vremena u razumljivom je padu, no takav pad može trajati mjesecima, taman još dvadesetak mjeseci. Ako će Modrić kod Carla Ancelottija u Realu imati status kakav je imao tijekom nedavno završene sezone nema razloga da i dalje ne bude stožerni igrač Vatrenih, naravno, s reduciranom minutažom.  Modrić je vođa, stvarni vođa, ove hrvatske reprezentacije, Dalićeva produžena ruka na terenu i u svlačionici.

Kome se žuri, jer kad jednom ode više se nikad neće vratiti?

Kome se žuri otjerati Modrića, i gdje se to Modrić sprema a da svi, od navijača do trenera, govore o Lukinom posljednjem plesu koji eto, nažalost, nije najbolje završio? Čak je i jedan Zoran Vulić rekao kako je šteta da se Luka nije oprostio na bolji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod koga, kada, je Luka najavio odlazak? Nakon remija s Italijom Modrić nije najavio odlazak već je jasno rekao kako sad za takvu odluku nije ni vrijeme ni mjesto, dakle, Luka je možda odluku donio ali je s nikim nije podijelio. Kako je prije dva dana u sjajnom, za Britance pomalo iznenađujućem kad je Hrvatska u pitanju, članku, posvećenom hrvatskoj reprezentaciji, Luki Modriću, njegovoj osobnoj, obiteljskoj tragediji tijekom Domovinskog rata, velikosrpske agresije na Hrvatsku, BBC zaključio veliki kapetan jednako tako velike  hrvatske generacije, ima namjeru ostati do SP-a 2026.

Dakle, ”last dance” hrvatskog virtuoza tek nas očekuje. I takva mogućnost trebala bi radovati sve iskrene navijače hrvatske reprezentacije, a njih je preko 90 posto, sve iskrene analitičare, stručnjake, trenere… Naime, živjeti s Modrićem nosi sa sobom dimenziju više. Ako će kapetan, kakvog nikad nismo imali, kakvog vjerojatno nikad više nećemo imati, svoj posljednji ples otplesati u dalekoj Kanadi ne zaboravimo, ptice, pa makar i podrezanih krila, umiru pjevajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.