Košarkaški savezi Kosova i Albanije pokreću zajedničku ligu, očekivani bijes i nemoć u Srbiji…

Kosovo
epa07641160 Workers place a giant flag of Kosovo in the center of Pristina, Kosovo, 11 June 2019. On 12 June 2019 Kosovo will celebrate the 20th anniversary of the ending of the war and the entrance of NATO troops in Kosovo. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Desetog rujna bit će potpisan sporazum između Košarkaškog saveza Kosova (FBK) i Albanske košarkaške federacije (FSHB) o stvaranju zajedničke košarkaške lige, koja će biti prvi put organizirana u sezoni 2020/21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednička liga dvije suverene i neovisne države imat će osam klubova, a kako pišu neki mediji u idućih nekoliko dana bit će objavljeni i detalji u svezi s brojem klubova, kalendarom i ostalim stvarima vezanim uz ligu.

Naravno, ne treba ni spominjati da su ovakav dogovor dva košarkaška saveza, dvije neovisne države, na nož dočekali u Srbiji, poglavito tabloidi bliski srbijanskom diktatoru, Aleksandru Vučiću. Naime, Srbija ne priznaje Kosovo, no i to će se uskoro promijeniti, samo što o tome u Srbiji režim ne govori i ne govore režimski mediji. Tko je pozvaniji da prizna Kosovo od bivšeg Šešeljevog šegrta, Aleksandra Vučića? Na neki način to će biti, kad se dogodi, a dogodit će se na ovaj ili onaj način, poetska pravda. Velikosrpska politika odriče se ”kolijevke srpstva”.

Glede zajedničke košarkaške lige, a nakon dogovora dva košarkaška saveza, Kosova i Albanije, koliko god u Srbiji zbog toga bili bijesni ništa ne mogu zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.