HNS osudio skandiranje “Ubij Srbina”: Navijanjem ZA Hrvatsku onemogućite huliganima i provokatorima takve povike

Foto: Twitter

Hrvatski nogometni savez poslao je priopćenje u kojem je osudio skandiranja “Ubij Srbina” navijača na utakmici Kosova i Hrvatske u Skadru u kvalifikacijama za SP:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahvaljujemo svim navijačima koji su u Skadru dali potporu hrvatskoj reprezentaciji na putu do uvjerljive pobjede protiv Kosova. Nažalost, navijanje je obilježeno i nepriličnim povicima koji nisu u skladu s europskim duhom tolerancije i poštivanja kojem svi moramo težiti. Hrvatski nogometni savez se ograđuje te oštro osuđuje takvo ponašanje manjeg broja pojedinaca, kojim se čini direktna šteta hrvatskoj reprezentaciji te otežava ionako osjetljiv status koji hrvatski nogomet ima pri Fifi i Uefi zbog ponašanja navijača, što treba zabrinuti svakoga kome su želja uspjeh i dobrobit hrvatske nogometne reprezentacije”, navode iz HNS-a.

Dvostruki kriteriji nekih portala, posebno Indexa: Je li skandiranje ‘Ubij Srbina’ isto kao i napad na Vatrene u Saint Etienneu?

“Pozivamo sve hrvatske navijače, uključujući one koji na utakmicu dolaze iz skandinavskih zemalja, da na fer i korektan način bodre Hrvatsku do pobjede i predstave našu zemlju u najljepšem svjetlu. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i nasilju na stadionima. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima”, dodaje se u priopćenju.

Hrvatska ‘razbila’ Kosovo: Srbijanski mediji pozivaju se na hrvatske i zazivaju reakciju UEFA-e zbog skandiranja ‘Ubij Srbina’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svojim navijanjem ZA Hrvatsku onemogućite potencijalnim huliganima i provokatorima povike koji rezultiraju drakonskim kaznama za hrvatsku reprezentaciju, ali i sve njene navijače koji uživo žele gledati svoju omiljenu momčad. Savez će nastaviti s aktivnostima usmjerenima borbi protiv netolerancije na stadionima. Zahvaljujemo svim pravim navijačima na vjernoj potpori Hrvatskoj i čestitamo Vam hrvatski Dan neovisnosti. Pokažimo u Tampereu da je Hrvatska tu neovisnost iskoristila kako bi izrasla u modernu i tolerantnu europsku zemlju”, zaključuju na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.