HNS prelomio: Ništa od Maksimira, Hrvatska protiv Slovačke ipak igra na Rujevici

Foto: fah

Proteklih dana kroz medije, a neki su tu ”informaciju” objavili kao ekskluzivnu, pojavila se vijest da bi Hrvatska odlučujuću utakmicu protiv Slovačke u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo umjesto na Rujevici, u Rijeci, mogla odigrati na Maksimiru. Razlog je jednostavan, kapacitet Rujevice je oko devet tisuća gledatelja, dok ma Maksimir stane najmanje tri puta više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, od toga ipak neće biti ništa. HNS je prelomio i odlučio stati na kraj spekulacijama točno mjesec dana prije utakmice.

”Hrvatski nogometni savez ovim putem želi okončati nagađanja o mogućoj promjeni domaćinstva utakmice protiv Slovačke te potvrđuje kako će odlučujući susret za odlazak na EURO 2020. biti odigran 16. studenoga na stadionu HNK Rijeka, kao što je prvotno i odlučeno”,  stoji na službenoj stranici HNS-a te se dodaje:

”Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska – Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a”, navodi HNS u priopćenju objavljenom na svojoj stranici.

Podsjetimo, Vatrenima je za prvo mjesto, a onda i plasman na Europsko prvenstvo, dovoljan i bod protiv Slovaka. Naravno, kapetan Vatrenih, Luka Modrić, nedavno je jasno poručio da Hrvatska neće protiv Slovačke igrati na bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.