Hoće li Hajduk preuzeti trener iz, kako bi ljevičari rekli, ‘regije’?

Foto: snimka zaslona

Početkom travnja Hajduk je poslije serije poraza smijenio trenera Mislava Karoglana. Prije njega otišao je, ne baš na oduševljenje navijača, i predsjednik Lukša Jakobušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bili” su se u svega dvadesetak dana od prvog kandidata za naslov prometnuli u jednog od najvećih gubitnika godine. Ispali su ”Bili” i iz Kupa i to porazom od Dinama na svom Poljudu u polufinalu.

Nedavno su mediji pisali, pa tako i narod.hr, kako je Hajduk pokazao zanimanje za dovođenje trenera iz tzv. regije, govorimo o treneru srpskog prvoligaša Radničkog iz Kragujevca, Feđi Dudiću. Dudić je u Srbiji, barem ako je vjerovati našim medijima, a nije im za vjerovati, hit trener. Mada, recimo kako je Radnički u polufinalu Kupa Srbije ispao od Vojvodine (0:1). Dakle, više nije tako veliki hit.

Novinari su poslije ispadanja u polufinalu Kupa pitali Dudića hoće ostati na klupi te su naglasili i nagađanja glede Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dudić u svom odgovoru zapravo nije spominjao Hajduk: “Uopće ne razmišljam o tome. Fokus je na Radničkom iz Kragujevca i na tome da izborimo Europu. Mislim da smo to zaslužili, to bi bila kruna za grad, klub i sve nas. Što će biti poslije…”

Regija

Dudić je, kako navode nazovi hrvatski mediji, ”hit trener u regiji”. Regija je za prosječnog, ne baš posebno inteligentnog, jugo ljevičara, uvijek prostor bivše Jugoslavije. Zašto? Zašto je primjerice za prosječnog ljevičara, tzv. hrvatskog novinara, regija Požarevac ili Kragujevac a ne Graz ili Venezija? Jednostavno, što će prosječni, ne baš inteligentni, jugo ljevičar u Veneziji? Ne zna jezik, a tamo je i voda, puno vode, nesretnik bi se vjerojatno mogao udaviti.

NK Zagreb

Inače, Dudić je svojedobno igrao za NK Zagreb, i to za šampionsku momčad Zagreba koju je te 2002. godine vodio legendarni Zlatko Cico Kranjčar, danas, nažalost, trener koji više nije među nama. Zagreb je prvi hrvatski klub kome je pošlo za rukom razbiti dominaciju u prvenstvu Dinama i Hajduka. Godinama kasnije to je uspjelo još samo Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feđa Dudić je rođen u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.