Hoće li Hrvatska u Škotskoj na Europskom prvenstvu igrati dvije utakmice bez nazočnosti gledatelja?

Foto: fah

Finale škotskog nogometnog kupa, koje je na raspordu 22. svibnja na Hampden Parku, između St Johnstona i Hiberniana, trebalo se igrati pred 600 gledatelja, igrat će se ipak bez nazočnosti navijača, objavili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Škotska vlada naknadno je potvrdila da navijačima neće biti dopušteno prisustvovati finalu škotskog kupa”, navodi se u priopćenju organizatora.

Naime, prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon najavila je da će Glasgow još najmanje tjedan dana ostati pod ograničenjem razine tri nakon porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom.

Tako je ministrica Sturgeon istaknula kako su početna istraživanja pokazala da je izbijanje žarišta na južnoj strani Glasgowa uzrokovala indijska varijanta koronavirusa. Recimo kako će dvije utakmice u grupnoj fazi Europskog prvenstva, koje počinje za otprilike mjesec dana, igrati i hrvatska nogometna reprezentacija. Vatreni će na Hampden Parku igrati protiv Češke  (18. lipnja), te Škotske (22. lipnja). Dodajmo kako će na Hampden Parku igrati i Škotska te Češka međusobni susret, a igrat će se i jedna utakmica osmine finala Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Jason Leitch, inače čelni čovjek škotskih zdravstvenih snaga, uvjeren da će škotski nacionalni stožer ispuniti svoje zahtjeve.

“Dovoljno je daleko da se nadam da ćemo do tada biti u dobroj situaciji, ali potreban je odgovor javnog zdravstva, ljudi stvarno trebaju biti oprezni,” poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.