Hoće li kultni stadion nekoliko sati nakon Maradonine smrti dobiti njegovo ime?

Foto: Snimka zaslona

Nogometni svijet, a o čemu smo već pisali, polako se oprašta od ”Malog zelenog”, velikog Argentinca Diega Maradone, koji je u 61. godini preminuo od posljedica srčanog udara. Nogometni svijet, naravno, više neće biti isti nakon odlaska igrača koji je 1986. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku igrao čaroban nogomet, nogom, ali i rukom, svoju je Argentinu doveo do naslova. Nakon te 1986. Maradona je s ispodprosječnom Argentinom stigao do finala Svjetskog prvenstva, bilo je to 1990. u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda najljepši dio karijere Maradona je proveo u Napulju, igrao je za Napoli, s kojim je osvojio i naslov prvaka. Navijači Napolija još uvijek pamte njegove driblinge na terenu stadiona San Paolo. I baš bi taj stadion mogao nekoliko sati nakon Maradonine smrti ponijeti njegovo ime. Inicijativu je pokrenuo predsjednik Napolija, Aurelio De Laurentiis.

Ideju je odmah podržao i gradonačelnik grada s juga Italije pa će San Paolo uskoro promijeniti svoje ime.

“Mijenjamo naziv stadionu San Paola u Diego Armando Maradona”, napisao je Luigi De Magistris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.