Hoće li rukometna reprezentacija Slovenije doista napustiti Europsko prvenstvo u Hrvatskoj?

Foto: fah

Kako smo već pisali rukometna reprezentacija Slovenije nakon prve dvije utakmice grupne faze Europskog prvenstva, koje se igra na hrvatskom tlu, ima tek jedan bod. Daleko je to od ambicija kakve su imali prije početka turnira. Slovenski reprezentativci, a posebno izbornik Veselin Vujović, nezadovoljni su suđenjem te su zaprijetili da će napustiti iz protesta Euro u Hrvatskoj. O tome će odlučiti čelnici Slovenskog rukometnog saveza, sastanak je u 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, slovenska rukometna reprezentacije večeras od 20:30 sati trebala bi igrati utakmicu trećeg kola grupne faze protiv Crne Gore. Prije utakmice trebala bi pasti odluka ostaju li ili ipak odlaze s natjecanja.

”Nitko ne razmišlja o Crnoj Gori. Budemo li igrali, idemo pobijediti”,  rekao je slovenski izbornik Veselin Vujović, koji prednjači u napadu na suce na Euru i koji bez imalo ograde smatra da je Slovenija brutalno pokradena.  Da bi Slovenci mogli napustiti natjecanje najavili su nakon kontroverzi u susretu s Njemačkom (25:25). Slovenija je stigla na korak do pobjede, no onda su suci iz Litve Mazeika i Gatelis dosudili kontroverzni sedmerac za europske prvake. Pogodak za njemačko izjednačenje zabo je Reichmann.

Međutim, Slovenci nisu stali, uložili su žalbu na suđenje, no, EHF je to odbio. Nakon toga naši su zapadni susjedi najavili su kako će slučaj prijaviti Međunarodnom arbitražnom sudu (CAS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi Slovenci donijeli odluku o napuštanju Europskog prvenstva suočili bi se s ozbiljnim kaznama, kazna sasvim sigurno ne bi bila samo novčana. Naime, Slovenci bi mogli dobiti suspenziju u svim EHF-ovim natjecanjima. Teško je vjerovati da će si Slovenci zabiti takav autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.