Hoće li se hrvatskim vaterpolistima isplatiti kalkulantski poraz od Francuske?

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti u susretu su posljednjeg, 5. kola skupine B na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru iznenađujuće izgubili od Francuske sa 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim porazom Hrvatska je propustila priliku osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi u četvrtfinalu vodilo na četvrtoplasiranu reprezentaciju iz skupine A, već je završila kao druga i z četvrtfinalu u utorak će igrati protiv treće reprezentacije iz druge skupine, a koja će to momčad biti bit će poznato nakon utakmica Srbija – Japan i Brazil – Mađarska koje se igraju kasnije tijekom večeri.

Sandro Sukno je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Mehdi Marzouki postigao tri gola za Francusku.

Hrvatska je protiv momčadi koja u prva četiri nastupa nije osvojila niti bod u dvoboj ušla kalkulantski, a to joj se na kraju obilo o glavu. Jedino vodstvo imala je na početku utakmice kada je Krapić pogodio za 1-0. No, Francuzi su vrlo brzo preuzeli kontrolu rezultata, a u drugoj četvrtini su u dva navrata poveli i sa dva razlike (5-3, 6-4), a u posljednjoj su minuti imali i napad s igračem više za tri razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Sukno šest i pol minuta prije kraja treće četvrtine poravnao na 6-6 činilo se kako će Hrvatska ipak zaigrati ozbiljnije, ali dogodilo se suprotno. Do kraja tog dijela utakmice više nije postigla niti pogodak, dok je Francuska golovima Simona i Mazroukija stigla do vodstva 8-6 koje je zadržala do kraja.

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala sa šest bodova, jednim manje od prve Španjolske, a s istim učinkom kao i treća Italija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom dvoboju. Crna Gora je zauzela četvrto mjesto s pet bodova, SAD su pete s četiri, a Francuska posljednja s dva.

Uoči utakmica Srbija – Japan i Brazil – Mađarska u skupini A Brazil i Grčka imaju po šest bodova, Australija i Mađarska po pet, a Srbija četiri boda, pa je vrlo neizvjesno koja će reprezentacija na kraju zauzeti treće mjesto i biti suparnik Hrvatske u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u nedjelju su SAD svladale Italiju sa 10-7, dok su Crna Gora i Španjolska igrale 9-9.

HRVATSKA – FRANCUSKA 8-9 (2-3, 3-3, 1-2, 2-1)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić 1, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić 2, Šetka 1, Garcia, Bijač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Garsau, Kovačević, Khasz, Simon 1, Croussilat, Marzouki 3, Camarasa, Saudadier 2, Blary 1, Izdinsky 1, Peisson 1, Tomašević, Moriame

PETERCI: Hrvatska 0/1, Francuska –

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3/6, Francuska 2/6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.