Samouvjereni Božo Starčević: Znam koliko vrijedim, mogao sam biti zlatni u Riju

Foto: fah

Da mi je netko prije ponudio peto mjesto na OI prihvatio bih, a sad kad sam tu znam da sam mogao i do zlata, kazao je hrvač Božo Starčević nakon izgubljenog meča za broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starčević nije uspio osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom u Rio de Janeiru, bolji od njega je u dvoboju za odličje bio Kim Hyeon-woo iz Južne Koreje sa 6-4. Dvoboj je loše počeo za Starčevića, Kim je osvojio prva dva boda u parteru, no u samoj završnici prve runde Starčević je uzvratio s dvije uzastopne odlične akcije u kojima je bacao kima na leđa i poveo sa 4-2. Nastavak tog niza nažalost prekinuo je istek runde. U drugoj rundi Kim je vrlo brzo poravnao na 4-4, da bi u posljednje dvije minute borbe Korejac bio aktivniji i dobio još dva boda kojima je osigurao broncu.

Kim je inače olimpijski pobjednik iz Londona, ali u kategoriji do 66 kilograma, a ima i naslov svjetskog prvaka iz 2013. u kategoriji do 74 kilograma.

“Mogao sam i bolje protiv Južnokorejanca, pogotovu na isteku prve runde. Znao sam da je on olimpijski pobjednik i veliki favorit, a kada sam ga uzeo u parteru mislio sam da će se lako obranit. A onda sam se jako iznenadio koliko sam ga lako bacio, pa sam ga bacio i drugi put, a nažalost u trećem bacanju je isteklo vrijeme. Prednost od 4-2 nije bila velika, on mi je došao iza leđa i napravio četiri boda. Razočaran jesam, ali sad stvarno znam da sam u svjetskom vrhu, čak sam i šoku koliko sam lako mogao do medalje, zapravo sam jako iznenađen”, kazao je Starčević, koji je priznao da nije prežalio polufinalnu borbu s Rusom Vlasovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To me još proganja jer sam ga tuširao, a suci to nisu priznali. U svlačionici dok sam čekao meč za broncu samo sam razmišljao kako je to moguće”.

Starčević hrva već 18 godina, iako je u mladosti probao s taekwondom i gimnastikom.

“Tko jednom proba hrvanje zaljubi se u njega. No, odricanja su ogromna. Ja na svu sreću nisam dosad imao ozbiljnije ozljede. Imam 27 godina i da sam tu izgubio u 1. kolu možda bi dvojio o nastavku karijere, a ovako se vidimo za četiri godine u Tokiju”, kazao je skromni hrvač zagrebačkog Metalca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvački izbornik Davor Lukić kazao je kako je zadovoljan Starčevićevim nastupom, ali žali za medaljom.

“Bio bi iznimno zadovoljan s medaljom, ali nije uspio. Prelako je izgubio vodstvo od 4-2, Južnokorejanac je ipak vrhunski borac i jedan od dvojice koji mogu dobiti Rusa Vlasova. No, opet bi se vratio na polufinalnu borbu s Vlasovom u kojoj smo pokradeni. Čak mi je ruski trener priznao da je bio tuš. A sudac mi nije htio ni objasniti zašto je zaustavio borbu, sad se spominje istek vremena. Ma mali smo mi Hrvati, ovo je već treći puta u zadnje dvije i pol godine da nas oštećuju u borbi za medalju,” prokomentirao je Lukić izvrstan nastup našeg jedinog hrvača, najbolji olimpijski nastup od osamostaljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.