Hoće li se nastaviti trend rasprodaje u hrvatskom nogometu? Osijek odbio ponudu za vodećeg strijelca HNL-a, žele prvi trofej nakon dva desetljeća!

Foto: fah

Nakon što je Dinamo prodao u ovim trenucima ponajbolje što je imao, prije svega mislimo na španjolskog reprezentativca, Danija Olma, i drugi klubovi Prve hrvatske nogometne lige nastavili su trend prodaje najboljih igrača. Čeka se samo prava prilika i pravo vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navodno je engleski drugoligaš Birmingham došao u Gradski vrt s ponudom za kupnju trenutno vodećeg strijelca hrvatske lige, Mirka Marića.  U godini u kojoj, nakon ispadanja iz Kupa Dinama i Hajduka, Osijek ima ponovno priliku osvojiti trofej (jedini trofej Osijek je osvojio davne 1999. godine kada su u finalu Kupa pobijedili Cibaliju 2:1) prema svemu sudeći ostat će bez golgetera, ako ne ove zime, a ono na ljeto. U polufinalu, podsjetimo, Osijek igra protiv Rijeke i nije bez šansi za pobjedu te plasman u finale.

Sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović nije želio komentirati medijske napise glede odlaska Mirka Marića iz kluba.

”Ništa se nije dogodilo, Marić je naš i nemam što drugo komentirati. I inače se tog pravila držimo u našem klubu. Nema izjava ni o čemu dok se neki posao i ne zgotovi. A kada je Marić u pitanju, mogu vam reći da se svi nadamo kako će on biti najbolji strijelac Prve HNL i da će ovoga ljeta ostvariti rekordan transfer, veći od ovog zimskog, Boška Šutala u Atalantu. Kada Marić bude odlazio to će biti za najveću odštetu u povijesti našeg kluba”, rekao je sportski direktor Osijeka, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je ponuda koja je došla iz Birminghama, kluba iz Championshipa,  odbijena. Dakako, u ovom trenutku, što ne znači da će u ljetnom prijelaznom roku završiti sve na isti način. I sam sportski direktor Osijeka najavio je mogućnost drugačijeg raspleta na ljeto.

”Englezi su ponudili iznos koji bi bio već od onog koji je Osijek zaradio prigodom prodaje Šutala. Ne puno, kako se uzme i kako tko gleda, ali da su u prvoligašu s Drave popustili, pao bi rekord, jer Birmingham je bio spremam platiti šest milijuna eura”, pišu Sportske novosti.

Nadalje, u cijeloj priči ima i nekih stvari koje nisu pretjerano jasne, naime, Birmingham je dao ozbiljnu i konkretnu ponudu, međutim, oni su pod sankcijama koje im je nametnula UEFA zbog kršenja financijskog fair playa. Drugim riječima, da bi kupili najboljeg strijelca Prve hrvatske nogometne lige Englezi bi se trebali poslužiti trikovima, kojima se inače služe poneki klubovi kako bi zaobišli sankcije krovne europske nogometne asocijacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je i bolje tako, odnosno, možda je i bolje za Osijek da je u ovom trenutku, kada ima veliku priliku nakon 21 godine doći do trofeja, odustao od prodaje, do koje će, prije ili kasnije, doći. Ipak od rasprodaje najboljih nogometaša naši klubovi, nažalost, još uvijek žive.

.S druge strane navodno u Osijeku razmišljaju o pojačanjima, iako im ona u ovom trenutku, s obzirom na izgledni Marićev ostanak, nisu imperativ. Ako se ukaže prilika za angažman nekog kvalitetnog igrača, po prihvatljivoj cijeni, Osječani će krenuti u akciju, u suprotnom neće kupovati samo radi kupovine, kako bi popunili broj.  Osijek već jedno duže vrijeme provodi racionalnu politiku, naravno, u okviru u kakvom žive i ”preživljavaju” hrvatski klubovi. Vrijeme je za ubiranje prvih plodova, prva je šansa u polufinalu Hrvatskog kupa protiv Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.