Hoće li Slovenac uništiti projekt Michaela Platinija? Uefa zatvara vrata Dinamu i hrvatskim klubovima!

Foto: uefa.com

Eru kontroverznog Michaela Platinija, nekoć jednog od najboljih svjetskih nogometaša, na čelu Uefe obilježila je reforma natjecanja u Ligi prvaka, priliku su dobili i oni slabiji, odnosno, klubovi koji ne pripadaju samo tzv. eliti europspkog nogometa, točnije bogataši. Platiniju se može puno toga prigovoriti ali je spriječio ono što su bogati, koji su htjeli u potpunosti preuzeti Ligu prvaka po uzoru na ULEB u košarci, zahvaljujući Platiniju i Dinamo je zadnjih godina bio čest gost najjače klupske nogometne lige na svijetu, no, čini se kako je tome sada došao kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako piše talijanska Gazzetta dello Sport od sezone 2018./19. četiri najjače države (Španjolska, Engleska, Njemačka, Italija) imale bi zajamčena četiri mjesta u skupini. Nažalost, ne isključivo prema rezultatima, nego prema starim zaslugama, drugim riječima samo tri prema ljestvici, a četvrto bi se dobilo prema starim zaslugama, kako se ne bi dogodilo da jedan Manchester United odigra slabu sezonu u Premiershipu i ostane zbog te “sitnice” bez Lige prvaka, a umjesto Manchestera u Ligi prvaka zaigra Leicester. Naravno, to je potpuno promašena promjena, no, nju diktiraju veliki, bogati, a novi prerdsjednik Uefe trebao bi biti Slovenac Čeferin, koji bi na takav način zapravo postao marioneta bogatih na čelu krovne europske nogometne organizacije.

Nažalost, to bi značilo da bi put hrvatskom prvaku prema Ligi prvaka bio znatno otežan, ali bi isto tako bila nemoguća misija dobiti drugog predstavnika u Ligi prvaka s obzirom kako se najavljuje da bi samo pet mjesta dobile bi države koje su ispod 12. mjesta na Uefinoj ljestvici! Drugim riječima, činjenica da je Hrvatska danas prema Uefinom koeficijentu na 14. mjestu ne znači puno.

Teško se s rogatima, u ovom slučaju bogatima, bosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.