Hoće li Tudor uskoro preuzeti Juventus? Kako god bilo Pirlo najkasnije na ljeto odlazi…

Foto: fah

Kako pišu talijanski mediji Andrea Pirlo neće još dugo voditi momčad Juventusa. Nagađa se kroz talijanske medije o povratku Massimiliana Allegrija na klupu Stare dame. Prema svemu sudeći to će se dogoditi već ovog ljeta. Tako SportMediaset tvrdi da je čelništvo Bianconera već odluku o povratku Allegrija donijelo i to bez obzira koje mjesto na ljestvici zauzeo nesuđeni Superligaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo do prije kojih desetak, petnaestak dana talijanski mediji su tvrdili da će Pirlo na klupi Juventusa ostati ukoliko izbori nastup u Ligi prvaka, međutim, došlo je do promjene odluke te će 41-godišnji stručnjak morati otići, a zbog čega ni navijači neće pretjerano biti nezadovoljni, naprotiv. Pojavile su se spekulacije vezane uz mogućnost da Pirlo postane bivši trener Stare dame već sljedećeg vikenda, ako bi Juve izgubio od Udinesea, Pirlo bi mogao napustiti klupu, a do kraja sezone momčad bi u tom slučaju vodio hrvatski trener Igor Tudor.

Podsjetimo, Allegri je Juventus vodio pet godina, od 2014. do 2019. godine. Osvojio je u tom razdoblju čak pet naslova prvaka Italije, četiri Kupa i dva Superkupa Italije, no ono glavno, ono što Juventus silno želi, dakle, Ligu prvaka, čak ni Allegri nije uspio osvojiti, iako su igrali u dva navrata finale Lige prvaka te su oba finala izgubili.

U tih je pet godina Allegri vodio Staru damu u 271 utakmici. Ostvario je učinak od 191 pobjede, odigrao je 43 neriješene utakmice i doživio je 27 poraza. S druge strane Pirlo, kome je Juventus bio prvi trenerski angažman u karijeri, je Staru damu vodio u 46 utakmica, ostvario 29 pobjeda, 10 remija i sedam poraza. Važno je naglasiti kako je igra pod Pirlom bila zaista loša, a što je i razlog nezadovoljstva čelnika Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.