HOO: Nacionalnim sportskim savezima isplaćeno 86,9 od planiranih 89,2 milijuna kuna

Foto: fah

Na 52. sjednici skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora istaknuto je kako je u 2018. godini nacionalnim sportskim savezima isplaćeno 86,9 od planiranih 89,2 milijuna kuna, a HNS-ov kandidat Ivica Veselić izabran je za novog predsjednika Etičkog odbora HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkom hotelu Panorama u utorak je održana je 52. sjednica skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), uz nazočnost 74 člana sa 104 od ukupno 144 glasa (nacionalni savezi olimpijskih sportova imaju po dva glasa). Među deset točaka dnevnog reda bila je većina izvješća koje je razmotrilo i odlukama potkrijepilo Vijeće HOO-a na nedavnoj sjednici. Sve odluke, osim one u izbornom procesu za novog čelnika Etičkog odbora HOO-a, bile su jednoglasne.

Za početak je prihvaćeno Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2018. godinu sa 97,3 posto realizacije, pri čemu je nacionalnim sportskim savezima isplaćeno 86,9 od planiranih 89,2 milijuna kuna. Posebno je istaknuto sudjelovanje hrvatskih sportaša na tri velike višesportske priredbe (ZOI u Pjongčangu, MI u Tarragoni i OIM-u u Buenos Airesu), nastavak realizacije programa OI Tokio 2020. i brojnih sportskih priredbi u ovoj godini, kao i dosegnuta brojka od ukupno 465 korisnika razvojnih programa HOO-a.

U izvješću o izvršenju Financijskog plana HOO-a za siječanj 2019. apostrofiran je prihod od oko 26 milijuna kuna, što predstavlja 15,34 posto ukupno planiranih godišnjih sredstava. Nadzorni odbor HOO-a ustvrdio je da je u 2018. godini udruga djelovala sukladno zakonima RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu izvješća o Olimpijskom programu Tokio 2020., bez ijednog oprečnog glasa, članovi skupštine prihvatili su prijedlog da se osvajačima medalja na olimpijskim igrama produlji status top kandidata u sustavu HOO-a sve do završetka kvalifikacija za sljedeće igre. Dosad su top kandidati već nakon dvije godine od osvojene olimpijske kolajne morali rezultatski iznova opravdati taj status. Jednako tako, predstavljene su, potom i jednoglasno prihvaćene, izmjene i dopune u Pravilniku o kategorizaciji sportaša, koje bi trebale biti na snazi barem jedan olimpijski ciklus.

Umjesto dosadašnjeg predsjednika Etičkog odbora HOO-a Stjepana Čelana, na čelo tog tijela skupštinari su izabrali Ivicu Veselića, kandidata Hrvatskog nogometnog saveza, koji je u tajnom glasovanju dobio 65, a njegov protukandidat Šibenčanin Ante Tanfara 31 glas.

Hrvatski savez američkog nogometa, koji u Hrvatskoj ima sedam klubova, te u budućnosti s novim vodstvom Saveza želi dodatno popularizirati taj sport, odlukom članova skupštine ostaje u privremenom članstvu HOO-a do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.