Horvat: Ovi se dečki mogu vratiti s medaljom s Olimpijskih igara u Parizu

horvat
Foto: snimka zaslona

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon remija s Nizozemskom 28:28 i okončanja nastupa na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, osvrnuo se na utakmicu i cijeli turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bitno je da smo se borili do zadnje sekunde, da smo pokušavali. Glavni cilj nam je bio osigurati to 8. mjesto, znali da nas pobjeda 6 razlike vodi na 7. mjesto. Bilo smo na dobrom putu, došli na tri razlike, ali nas je crveni karton Srne poremetio. Sačuvali smo sa zadnjim atomima taj bod koji nas drži ispred Crne Gore i Nizozemske, izjavio je izbornik za RTL.

Koronavirus je puno toga diktirao, ali kakva je ocjena nastupa Hrvatske?

– Uf, to je jako složeno pitanje. Borili smo se tu sa svim i svačim. Ispostavilo se da je koronavirus cijelo prvenstvo režirao. Nije popuštalo. Pokazali smo srce, koliko je reprezentativcima stalo do dresa, borbe, nisu se štedjeli, upadali su ovdje preko noći. Specifična je situacija da na Europskom prvenstvu vodiš ekipu koju prije nisi trenirao. To se u klubovima ne događa, tako da je jako teško podvući crtu, jako atipično prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li nešto mijenjao u odnosu na prvotni popis za Euro.

– Nismo prvotni popis napravili bez veze, znali smo da ima mladih igrača koji dolaze, znali smo da im treba iskusnih rukometaša, poput Duvnjaka, Čupića i Cindrića. Sada su i tu neki novi isplivali, što je dobro. Da ovih 16 nije bilo, da je došlo novih 16, opet bi netko isplivao. Teško je sada iz ove perspektive pričati.

Dodaje da je kompleksno odgovoriti na pitanje “tko je kupio mjesto u reprezentaciji”, a zahvaljujući svojim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi su veliki heroji, svi su me oduševili, oni koji su uletavali. Treba biti hrabar, doći zdrav, odigrati utakmicu i vratiti se zaražen. Dobro je odigrao Lučin i Srna i Jelinić… Vidjeli smo Martinovića koji je poboljšao obranu, ima Maraša, šteta za Halila što nam se povrijedio. Imamo jednu bazu, proširili smo je i mislim da smo na dobrom putu da dobro promišljamo.

Za kraj odgovorio je na pitanje ima li podršku Hrvatskog rukometnog saveza te kako planira vratiti Hrvatsku među rukometne velesile poput Francuske, Danske, Švedske, Norveške…

– Svaka škola košta. Mi smo svjesno ušli u uvođenje mlađih igrača i mislim da smo napravili dobru stvar za hrvatski rukomet. Promišljamo dugoročno u Savezu, vjerujem da i šira javnost vidi, kao što smo mi vidjeli prije prvenstva, da ovi dečki se mogu vratiti iz Pariza s olimpijskom medaljom oko vrata. Bez podrške Saveza i koordinatora sigurno mi ne bi izdržali ovako dugo i ne bi se uspjeli boriti ovako do kraja, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.