Horvat: Teška skupina; Stepančić: Sigurno će biti uzbudljivo protiv Srbije

horvat
Varaždin 28.4.2021.- Utakmica 3. kola EHF Euro Cupa za rukometaše Hrvatska - Slovaèka u Areni Varaždin. Na slici izbornik Hrvoje Horvat. foto HINA/ Marko JURINEC/ ua

Hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2022. godine igrat će u skupini C kojoj je domaćin Szeged, a igrat će protiv Srbije, Francuske i Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je veliki izazov, pogotovo nakon onoga što nam se dogodilo s Francuskom u kvalifikacijama, mislim da će biti jako zanimljiva utakmica. Odlučivat će nijanse, ali nadamo se da ćemo ovog puta imati naše navijače iza sebe. Grupa je teška i izazovna, Srbija se digla, Ukrajinu će se nešto pitati, ali to je Europsko prvenstvo, lakih protivnika nema, rekao je izbornik Hrvoje Horvat nakon ždrijeba.

Sličnog su razmišljanja i igrači Domagoj Duvnjak te Luka Stepančić.

– Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo je da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na Europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni u niti jednom trenutku. Kao i uvijek, ić ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe, komentirao je ždrijeb kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zadovoljan sam, smatram da će biti odlične utakmice, pogotovo ako će navijači biti na tribinama. Utakmica protiv Srbije će sigurno biti uzbudljiva, pogotovo što će to njima praktički biti domaći teren, Szeged je samo 20-ak kilometara od granice. Staro rivalsto s Francuzima, dok je Ukrajina mala nepoznanica, ali to je tek za šest, sedam mjeseci, rekao je Luka Stepančić.

Domaćini rukometnog Eura, koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, su Mađarska i Slovačka. U borbu za odličja krenut će 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina, a igrat će se u Szegedu, Debrecenu, Budimpešti, Bratislavi i Košicama, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.