Houston izborio sedmu utakmicu, Cleveland u finalu Istoka!

Košarkaši Houstona velikim su preokretom u posljednjoj četvrtini došli do trijumfa u Los Angelesu nad domaćim Clippersima sa 119-107 i izborili odlučujuću, sedmu utakmicu polufinala Zapadne konferencije na svom terenu, dok je Cleveland pobjedom u Chicagu 94-73 izborio finale Istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippersi su u posljednjih 12 minuta šeste utakmice u svom Staples Centeru ušli s vodstvom 92-79, ali su Houston Rocketsi posljednju dionicu utakmice dobili s 40-15 i izjednačili rezultat u seriji na 3-3. Strijelce pobjednika je s 23 koša predvodio James Harden, Dwight Howard je ubacio 20 poena uz 21 skok, a po 19 koševa postigli su Josh Smith i Corey Brewer. Chris Paul je s 31 poenom i 11 asistencija bio najbolji kod Clippersa, a Blake Griffin je imao 28 koševa i 8 skokova.

Sedma utakmica u Houstonu na rasporedu je u nedjelju. Košarkaši Cleveland Cavaliersa svladali su u gostima Chicago Bullse s 94-73, te su se s 4-2 u pobjedama plasirali u finale Istočne konferencije NBA lige. Kod Clevelanda LeBron James je upisao 15 poena, 11 asistencija i 9 skokova. Matthew Dellavedova je postigao 19 koševa, a Tristan Thompson 13 poena i 17 skokova. Ekipu Chicaga predvodio je Jimmy Butler s 20 koševa, a Derrick Rose je ubacio 14 poena. Cleveland će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz dvoboja Atlante i Washingtona, a Atlanta vodi s 3-2 u pobjedama.

NBA doigravanje, rezultati:
Chicago – Cleveland 73-94 (Cleveland je pobijedio u seriji s 4-2)
LA Clippers – Houston 107-119 (rezultat u seriji je izjednačen na 3-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.