Hrgovićev raniji suparnik: ‘Hrgović će biti poput Vladimira Klička! Ispravi li taj detalj, neće ga godinama nitko zaustaviti’

Foto: Fah

Uoči novog meča Filipa Hrgovića s biranim je riječima u javnost izašao jedan od njegovih prijašnjih suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrgović će biti sljedeća dominantna sila kada se Tyson Fury ostavi boksa. On je toliko dobar. Bit će poput Vladimira Klička”, rekao je u razgovoru sa Sky Sportskom Tom Little, Britanac kojeg je hrvatski udarač svladao u svom trećem profesionalnom nastupu.

Podsjetimo, Hrgović i Little obračunali su se 27. siječnja 2018. godine, a u Latviji je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi slavio najbolji hrvatski boksač.

Little je u istom razgovoru istaknuo da je Hrgović vrhunski talent koji može imati dugu i uspješnu karijeru, a pohvalio je i ‘El Animalov’ borilački IQ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrgović je toliko, toliko pametan. Magomedrasul Majidov je bio genijalan borac, ali nikad nisam smatrao da me nadmudrio. Bio je samo jači od mene. Nije me nadmudrio ni Daniel Dubois. I on je bio jači od mene. Moja borba protiv Davida Pricea nikad nije trebala biti zaustavljena. Znači, nad njom je još uvijek jako veliki upitnik. Ali Hrgović? On me nadmudrio i istukao”, pohvalio je Little Filipa.

33-godišnjak iz Hatfielda kao profesionalac je na 10-8 omjeru. U trenutku meča s Filipom imao je četiri poraza manje, a nakon njihovog susreta upisao je još tri i to protiv boraca koje je ranije sam spomenuo kada ih je uspoređivao s Hrgovićem.

“Osim Deontaya Wildera, nećete naći toliko eksplozivnog teškaša s toliko snažnim udarcima. Sjećam se da mi je bilo loše i od onih njegovih udaraca koji su padali na moje ruke. Pogledate li snimku izgledat će kao da pričam s njime tijekom borbe, ali zapravo sam razgovarao sa samim sobom. Pokušao sam se ohrabriti da nastavim. Slušajte, od svih poraza koje sam doživio, Hrgović se borio protiv moje najbolje verzije. Iza mene je bio kamp s Benom Davisonom (bivšim trenerom Tysona Furyja, op.a.) i Donom Charlesom (trenerom koji je nekoć bio u kutu Derecka Chisore, op.a.). Bio sam lagan, u odličnoj formi, sparirao sa s kvalitetnim teškašima, imao sam tri pobjede u nizu i vrlo pozitivan stav pred meč”, izjavio je Little pa usporedio Hrgovića iz amaterskih i profesionalnih dana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odakle meni pravo da mu išta govorim? Ali reći ću da mu je rad nogu malo usporio. Ako to isprave, Hrgovića neće zaustaviti još dugi niz godina. Da, Joe Joyce ga je pobijedio (prije profesionalne karijere, op.a.), ali Joe je tada bio muškarac, a Hrgović tek dječak”, zaključio je Little koji očito jako cijeni hrvatskog boksača.

Hrgović će večeras će u Danskoj loviti 11. profesionalnu pobjedu. Protivnik Filipu bit će grčki predstavnik Alexandre Kartozia, a početak njihovog meča očekuje se oko 21.00, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.