Hrvat Lovren potpisao za jedan od najpopularnijih klubova na svijetu – Liverpool

Foto: fah

Još je jedan član hrvatske nacionalne momčadi ovoga ljeta promijenio klupske boje. Dejan Lovren obećao je višegodišnju vjernost engleskom velikanu Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u ovome transferu iz Southamptona u Liverpool mnogo toga zanimljivo potvrđuje i podatak da je novi Lovrenom klub platio Southamptonu odštetu od čak 25 milijuna eura. Time je Lovren postao najskuplji obrambeni nogometaš Liverpoola u bogatoj povijesti. K tome, po cijeni ovoga transfera Lovren je ispao skuplji i od Mandžukića, ispred njega od hrvatskih reprezentativaca po cijeni je tek Luka Modrić.

– Najviše se radujem igranju na Anfieldu. Slušao sam prošle godine navijače kako pjevaju You’ll never walk alone, i to je poseban doživljaj za svakog igrača i ljubitelja sporta. Znam da imamo milijune navijača, Liverpool je više od kluba, rekao je reprezentativni branič po potpisu ugovora.

Transfer u Liverpool dogodio se kao posljedica dobrih igara u Southamptonu prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bila je to odlična sezona i bilo sam ponosan što mogu igrati u Premiershipu i za Southampton. Ostaju mi lijepe uspomene, i drago mi je što ću opet igrati s Lambertom i Lallanom. No, svi su igrači Liverpoola vrhunski, izjavio je.

Prošle je godine Dejan Lovren svom Southamptonu donio pobjedu protiv novog kluba, i to na Anfieldu, postigavši pobjedonosni pogodak.

– To je bio čaroban trenutak, tada sam posebno osjetio atmosferu na stadionu i oko njega. Nikada neću zaboraviti taj gol i tu pobjedu. Poslije utakmice rekao sam sam sebi da se nadam da ću jednoga dana moći zaigrati za Liverpool. Slušajući pjesmu s tribina prošli su me trnci i želim je slušati svaki drugi vikend, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Lovrenov trener bit će Brendan Rodgers, s kojim se Liverpool prošle sezone borio za naslov prvaka Engleske.

– Kratko smo razgovarali. Liverpool je kupio već petoricu igrača, što pokazuje ambiciju i ne želi se stati na ostvarenom. Naravno, ja želim biti dio tih ambicija. Sviđa mi se Rodgersov stil igre, Liverpool igra izvrstan nogomet i privilegija je biti ovdje, rekao je u prvom razgovoru za Liverpool.

Dejan Lovren svojim će se novim suigračima priključiti u utorak na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dean Lovren rođen je 1989. u Zenici i kao dječak je s obitelji otišao u izbjeglištvo, u Njemačku, u Munchen. U Munchenu je živio do sedme godine i počeo trenirati nogmet, potom se obitelj preselila u Karlovac gdje je Dean nastavio s treninzima. Mladog nadarenog nogmetaša “snimili” su Dinamovi stručnjaci i odveli u Zagreb gdje je kao senior zaigrao za Dinamo otkuda je transferiran u Lyon. Iz Lyona je otišao u Southampton, naposljetku se domogao Liverpoola…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.