Hrvatska – Albanija: Termin utakmice ne ide Vatrenima na ruku?

Foto: fah

Kako smo već više puta najavljivali hrvatska nogometna reprezentacija danas od 15 sati igra ključnu utakmicu Europskog prvenstva protiv Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju poraza Vatrene u igri drži tek znanstveno fantastična teorija, odnosno teorija ”Velikog praska”. Remi? U tom bi slučaju Hrvatska MORALA svladati europskog prvaka Italiju, a teško je vjerovati da bi se vadili baš u posljednjoj utakmici s obzirom kako su izabranici Zlatka Dalića favoriti danas i danas je taj dan, ta utakmica. Težak poraz (0.3) od Španjolske na startu Eura ostavio je traga iako polako blijedi.

Kad se mora – mora se

Današnjim utakmicama grupa A i B počinje drugo kolo grupne faze Europskog prvenstva. Već nakon ovih utakmicama saznati ćemo više i uvjeriti se u mogućnosti i formu ekipa. Kako smo spomenuli prvi će na teren u Hamburgu Hrvati i Albanci, obje reprezentacije imati će veliku podršku s tribina. S obzirom da je uoči Eura Hrvatska bila pritajeni favorit natjecanja Vatreni će, očekuje se, biti pod velikim pritiskom.

Termin, termin je sporan kad je Hrvatska u pitanju, naime, Vatreni, povijest je pokazala, ne nose se baš najbolje s visokim temperaturama. Sjetimo se teške pobjede 1998. godine protiv Japana na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Vremenski uvjeti bi ipak mogli ići na ruku reprezentaciji koja se brani, a očekuje se da će Albanija biti u podređenom položaju. Eh te ‘‘klimatske promjene” i plus 33 u lipnju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albance ne treba podcijeniti, iako je protiv Italije bila u podređenom položaju Albanija je u samoj završnici mogla do boda. Drugim riječima,  očekuje dominacija hrvatske reprezentacije, međutim, prije ili poslije i Albanija će doći do svojih prilika, ključ je spriječiti da ih realiziraju.

Vatreni kad je najteže…

Hrvatska je dosad u više navrata pokazala da se dobro nosi s pritiskom, posebno ova Dalićeva Hrvatska. Naime, u sličnoj situaciji Vatreni su bili i na prošlom Euru, nakon poraza u prvom kolu od Engleske. Polako su se Modrić i suigrači dizali u formi, odigrali neriješeno protiv Češke, a onda u posljednjoj utakmici grupne faze svladali Škote. Dakle, nema sumnje, Hrvatska može, pitanje je samo hoće li biti dovoljno koncentracije da bi se svladalo albanski vratar, koncentracije koja je protiv Španjolske, u jednoj kaotičnoj utakmici, posve izostala. Vatreni su promašili puno toga, čak i jedanaesterac.

Kad nemate svoj dan ni stopostotne prilike ne zabijate, nadajmo se da je sve ono što se trebalo dogoditi dogodilo protiv Španjolaca. ”Loš dan” ovog puta bi se pretvorio i u loš turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li senatori?

Posebnu zanimljivost u ovaj susret unosi Ivan Perišić, s obzirom da ga Dalić namjerava postaviti u momčad od prve minute. Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena tek treba dati odgovor koji od njega nogometna Hrvatska očekuje, koliko može nakon oporavka od teške ozljede.

Perišić je jedan od Dalićevih senatora, kojima on najviše vjeruje i koja ga dosad, kad je bilo najteže, nisu iznevjerili.  Po mnogima jedan dio senatora igra svoj posljednji veliki turnir u hrvatskom dresu, nije nevažno kako će se oprostiti, s obzirom na sve ono što se dali hrvatskoj reprezentaciji zaslužili su oproštaj sa stilom.

Vjerojatni sastav protiv Albanije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković, Stanišić, Perišić, Šutalo, Gvardiol, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Majer, Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.