Hrvatska demolirala Kamerun – Mandžukić s dva pogotka zablistao u svom debiju na SP-u

Odličnu igru “vatrenih” protiv Kameruna i uvjerljivu pobjedu 4-0 hvale brojni inozemni mediji, te ističu da se Kamerun potpuno raspao nakon isključenja Songa u 40. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinska agencija Reuters navodi da je Hrvatska demolirala Kamerun, te da misli ozbljno kad je pitanju plasman u drugi krug SP-a. Također, ističe da je Ivica Olić, koji je postigao vodeći gol, sa 34 godine i 277 dana postao najstariji hrvatski strijelac na svjetskim prvenstvima.

Španjolski sportski dnevnik Marca ističe da je superiornost Hrvatske bila očita od početka susreta, te da Hrvatska nije imala milosti za Kamerun. Dodaje i da je Mandžukić s dva pogotka zablistao u svom debiju na SP-u.

Talijanska La Gazzetta dello Sport napominje da je jaz između dvije ekipe bio očit, te da je Hrvatska pokazala da dobra igra protiv Brazila nije bila slučajnost. Hvale Ivana Perišića, koji je asistirao za vodeći gol, te je zabio za 2-0, i navode kako se sada u Borussiji Dortmund pitaju zašto su ga prodali Wolsburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski L’Equipe piše kako je “Hrvatska pokopala lavove”, te da će Perišić biti ključno oružje u posljednjoj utakmici skupine protiv Meksika.

“Kamerunski lavovi su mrtvi, a Hrvatska još uvijek živi”, napominje francuska novinska agencija AFP. Umjesto “nesalomljvih lavova” koje smo gledali na SP 1990. kada su stigli do četvrfinala, sada smo mogli vidjeti “neukrotive lavove”, dodaje AFP i spominje isključenje Songa u 40. minuti zbog udaranja Mandžukića, te međusobno koškanje kamerunskih igrača Assou-Ekotta i Moukandjoa.

Slovenska novinska agencija STA ističe da su se “Hrvati dobro snašli u džungli”, te da su s po jednim pogotkom na početku oba poluvremena stvari postavili na svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.