Hrvatska druga na svijetu: Čilić izgubio od Medvedeva, Rusija osvojila Davis Cup

epa09624422 Marin Cilic (L) of Croatia shakes hands with team captain Vedran Martic (R) during his singles match against Daniil Medvedev of Russia at the Davis Cup Final between Russia and Croatia in Madrid, Spain, 05 December 2021. EPA/Rodrigo Jimenez

Tenisači Rusije pobjednici su Davis Cupa nakon što su u finalu svladali Hrvatsku 2-0 pobijedivši u oba pojedinačna meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u prvom meču Andrej Rubljov svladao Bornu Goju sa 6:4, 7:6 (5) donijevši Rusima prvi bod, u drugom pojedinačnom meču je Daniil Medvedev, drugi tenisač na svijetu, svladao Marina Čilića 7:6 (7), 6:2 te time Rusima osigurao pehar.

Iako je Čilić igrao dobar prvi set, nakon što su sitnice odlučivale u toj prvoj dionici, u nastavku meča Čilić više nije mogao parirati ovogodišnjem pobjedniku US Opena.

Hrvatska je time ostala na dva osvojena Davis Cup trofeja u povijesti. Najbolji su bili hrvatski tenisači 2005. i 2018. godine, dok su osim ovog finala igrali i izgubili i finale 2016. godine (od Argentine u Zagrebu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusima je ovo treći Davis Cup u povijesti, a slavili su još 2002. i 2006. godine. Uz te pobjede Rusija ima i tri izgubljena finala (1994., 1995. i 2007. godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.