Hrvatska javnost ima novu zabavu – igranje sa sudbinom Nike Kovača

Javnost ima novu zabavu. Tema je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač? Je li uopće dobro vodio reprezentaciju na svjetskoj smotri u Brazilu i je li zaslužio ostanak na klupi “vatrenih”? To su pitanje kojim se bave svi, novinari, treneri bivši i sadašnji, razni analitičari, domaćice i svi ostali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo ovdje da ponudimo odgovor. Međutim, da je zanimljivo promatrati u kakvo se stanje pretvori hrvatski medijski prostor nakon događaja koji barem malo zanese narod, kao što je bio nastup hrvatske reprezentacije na Mundijalu u Brazilu – zanimljivo jest!

Niko Kovač od samog svog ustoličenja na klupi hrvatske reprezentacije uživao je nepodijeljenu podršku navijača, čak i medija. Na sav glas hvastali su ga svi živi, medijima je imponirala njegova “njemačka” strogost i disciplina, govorilo se o njegovoj sustavnosti, poštenju, nesebičnosti, upućenosti. Uglavnom, Niko Kovač je bio bezgriješan. I kao izbor i kao čovjek. Ideal!

No, hrvatska reprezentacija nije prošla skupinu. Razočarala je u posljednjoj utakmici protiv Meksika, poražena je hametice, ispala je nekonkuretna i prst krivice usmjeren je prema izborniku. U jedan dan, jedan sat,u jednoj minuti Niko Kovač postao je posvemašnja suprotnost od svih epiteta koje je dotad stekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš izbornik odjednom je postao ne samo loš izbor, već zloduh koji nema pojma o nogometnoj taktici i ističe se svojim nepoštenjem. Sklon je naprasnim rješenjima nasuprot sustavnosti koja je bila neophodna. Niko Kovač odjednom je nepoželjan i nestručan. On je krivac, jedan jedini za ispadanje Hrvatske sa svjetske smotre.

Dobro, zašto se po medijima donedavno tako lijepo pisalo o starijem Kovaču. Zašto ga se predstavljalo kao nepogrešivog i najboljeg? Samo da bi se zaradilo na euforiji, kao što je profit glavni razlog zašto sada Kovača treba servirati na roštilju razočaranim navijačima.

Kupujte i plaćajte naše kritike i bijes, kao da uglas viču hrvatski mediji koji se obračunavaju sa Kovačem kao sa državnim neprijateljom broj 1. Prije toga lijepo je bilo prodavati pohvale i euforiju… Zarada povrh svega, eto što stoji iza medijskog kreiranja stanja navijačkog duha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti je Niko Kovač prije bio nepogriješiv i besprijekoran stručnjak, kao što sada nije totalna neznalica i autsajder. Trener je kao i svaki drugi, sklon i sjajnim rješenjima, kao i greškama. Nešto mu je na svjetskoj smotri uspjelo, nešto i nije.

Priznajemo, svi smo očekivali više, ali ne samo od izbornika.

Već i od igrača, nogometnih profesionalaca iz najboljih europskih klubova. Ovakvom salvom nepoštenih kritika prema izborniku Kovača amnestiraju se naši reprezentativci od kojih se također više očekivalo, unatoč nekim evidentnim Kovačevim krivim procjenama. Velika većina naših igrača prvenstvo je odradila, hmmm teško je i reći kako da ih ne povrijedimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momci, bilo je tako-tako. Morate znati da smo očekivali puno više jer znamo da možete više. I vaša je krivica što sad svi razapinju izbornika Kovača!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.