Hrvatska je te 1999. trebala dobiti SR Jugoslaviju, što je o svemu rekao srpski nogometaš, sudionik te povijesne utakmice!

Foto: Snimka zaslona

Bivši srpski nogometaš, Savo Milošević, iza sebe je ostavio jednu solidnu karijeru, ali ni izbliza na razini hrvatskih nogometnih reprezentativaca, bilo onih ”prvih” Vatrenih, iz devedesetih, bilo ovih danas, ”Dalićevih”. Naime, Milošević je igrao u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji, Rusiji, u sjajnoj je napadačkoj formi bio dok je igrao u Zaragozi i Osasuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milošević je u razgovoru za Mondo.rs odabrao svojih idealnih 11 igrača, a s kojima je igrao tijekom karijere, u momčad je stavio i bivšeg hrvatskog reprezentativca, Stjepana Tomasa, s kojim je jedno vrijeme igrao u Rusiji, točnije, u Rubinu.

”Stjepan je iz Hrvatske, odnosno rodom iz Hercegovine. Fenomenalan dečko, odigrao je odlično tu šampionsku sezonu. Da ga nije bilo teže bih se snašao u Rusiji. Bio mi je 24 sata dnevno na raspolaganju, u svakom pogledu i na svaki mogući način”, rekao je Savo Milošević, koji se prisjetio i prve DOMAĆE utakmice hrvatske reprezentacije protiv ”njih”, odnosno utakmice na Maksimiru Hrvatska – SR Jugoslavija, koja je u jesen davne 1999. završila 2:2, nedovoljno da bi se Vatreni plasirali na Euro 2000.

Davoru Šukeru nije priznat pogodak, koji je postignut, lopta je prošla gol crtu, no, suci to nisu vidjeli, a tada nije bilo tehnologije koja bi to i dokazala.  Hrvatska je povela golom Bokišića, bila puno bolja, trebala je dobiti tu utakmicu, no, očito su igrači podlegli pritisku koji je sa sobom nosio imperativ pobjede. Podsjetimo, prva utakmica ova dva protivnika te iste 1999. na beogradskoj Marakani je završila 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To je najteža utakmica u mom životu. I to mogu ilustrirati na sto načina. Batica Mirković je isključen i mi u poluvremenu sjedimo u svlačionici, a mene je pratio glas da imam previše dodira s loptom za jednog napadača… To sam i radio u drugom poluvremenu… što sam više mogao. Fizički izuzetno zahtjevna utakmica… s dosta trke, agresivnosti, duela, udaraca…”, rekao je Milošević te je otkrio što mu je nakon same utakmice kazao španjolski sudac José María García Aranda. ”Bio je glavni sudac i malo smo popričali poslije utakmice ispred svlačionice. Samo mi je rekao: ‘El Clásico je dječja liga u odnosu na to na ovo što sam večeras doživio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.