Hrvatska najveći favorit za zlato na Svjetskom prvenstvu? ‘Srbija je mina’, ali Barakude su najjače…

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija briljira na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Južnoj Koreji. Barakude, sjajnog izbornika Ivice Tucka, deklasirale su Australiju, SAD i tako su se potvrdile kao najveći favoriti za zlatnu medalju, a i prognoze kladionica, koliko god one bile irelevantne, Hrvatima idu u prilog. Hrvatska je, dakle, favorit i ispred Srbije koja je nedavno uz dosta sreće u Beogradu pobijedila Barakude u finalu Svjetske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Barakude igraju sjajno, po mnogima bolje od očekivanja, potvrdio je i kapetan zlatne generacije iz Melbournea, Zdeslav Vrdoljak, koji je, između ostaloga, na pitanje kakvu je Hrvatsku vidio u prvom dijelu SP-a rekao:

”Jednu bolju Hrvatsku od očekivanog. Znam, može se pričati da je to samo Australija i SAD, ali nikad nije bila tako uvjerljiva.”

Može li takvo maestralno izdanje Hrvatske biti pomalo opasno jer bi nas moglo uljuljati kad dođu puno teži protivnici, kad dođu borbe za odličja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Malo se i bojim te priče za nas. Tri lagane utakmice  pa onda tri dana stanke. Potom idemo na Japance, tu također očekujem laganu utakmicu, i onda dolazimo u polufinale bez praktički ozbiljne utakmice”, kazao je Vrdoljak.

Hrvatska ima sjajan, kako se kaže prohodan, ždrijeb, koliko je to korisno?

”Malo se bojim toga. Da, jesu Australija i SAD u pripremi bile ozbiljne, pa još i prva četvrtina, ali ne i kasnije. To može biti jako opasno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li možda nova pravila razlog zbog čega Barakude izgledaju toliko moćno kao da lete bazenom umjesto da plivaju?

”Ne, mislim da ne. Više pogoduju ekipama poput Italije, Španjolske, pa i Japana koji su me oduševili. Mi smo dobri i po starim i po novim pravilima. Imamo koheziju u momčadi, zna se tko što radi, imamo fantastične centre, vratara, po njima se slaže igra i to izgleda onako kako sada izgleda.”

Hrvatska, bez obzira na sjajnu igru, ima prostora za napredak, a kad se govori o polufinalu to će biti ključna utakmica, jer finale je ipak finale, neka druga priča.  Tko bi mogao biti potencijalni protivnik Hrvatskoj u završnici? U skupini A su Grčka, Srbija i Crna Gora i čiji će pobjednik u četvrtfinalu na Španjolce, a pobjednik, pak, tog dvoboja na vjerojatno Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Koliko se kužim, doći ćemo na Španjolce i to će biti teška utakmica”, kazao je Vrdoljak u svojoj hrabroj najavi, iako ne bi trebalo otpisivati ni Grčku ni Crnu Goru, ali ni Srbiju.

Srbi su odustali od najjačeg sastava?

”Iznenađen sam što su Srbi odustali od najjačeg sastava, ali ne bih komentirao izbornikovu odluku. Srbi jesu oslabljeni, ali i takvi su mina, mogu svakoga dobiti. I Mađari su ostali bez Denesa Varge, no ne bih ja to sve gledao kao našu prednost, već kao manu razmišljajući o polufinalu i finalu. No Hrvatska je apsolutno favorit”, zaključio je Zdeslav Vrdoljak u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.