Hrvatska reprezentacija otputovala na ZOI u Soči

Hrvatska olimpijska delegacija otputovala je danas  iz zagrebačke Zračne luke na XXII. Zimske olimpijske igre u Sočiju, koje će se održati od 7. do 23. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u Sočiju nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu, a najbrojniji su alpinci sa čak osam predstavnika.

U alpskom  skijanju boje Hrvatske  brane Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić, Sebastian Brigović, Andrea Komšić i Sofija Novoselić te trostruki osvajač srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić, ujedno i stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara. U nordijskom skijanju nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec, koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara, a prvi put na Zimskim olimpijskim igrama Hrvatska će se natjecati i u snowboardu zahvaljujući Moreni Makar.

Na kratkom obraćanju novinarima Natko Zrnčić Dim je rekao kako se nada neopterećenoj vožnji i svom najboljem rezultatu na olimpijskim igrama, a potajne nade o medalji temelji na nedavnom dobrom rezultatu iz Wengena kada je osvojio 3. mjesto u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je istaknuo  kako mu je zdravstveno stanje zadovoljavajuće te da mu olimipijske igre predstavljaju poseban motiv, ali i prioritet, zbog čega, unatoč lošijim ovosezonskim rezultatima,  putuje u Soči željan i odlučan ostvariti vrhunski rezultat – medalju, po mogućnosti zlatnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.