Hrvatska sigurno u četvrtfinalu

Hrvatski vaterpolisti sigurno će igrati u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti, a to tog su saznanja došli i prije odigravanja posljednjeg susreta u skupini u kojemu će od 20.30 sati igrati protiv domaćina Mađarske i to zahvaljujući pobjedi Srbije protiv Španjolske od 8-6 (2-2, 1-0, 1-1, 4-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom Srbije postalo je jasno kako Hrvatska natjecanje u skupini ne može okončati na slabijem mjesto od trećega. Maađarska je sa 12 bodova osigurala prvo mjesto i izravan plasman u polufinale, Srbija je sada druga sa 10 bodova, a Hrvatska treća s osam i utakmicom manje, dok je Španjolska natjecanje u skupini završila na četvrtom mjestu sa sedam bodova.

U slučaju pobjede protiv Mađarske Hrvatska će preteći Srbiju, te će zauzeti drugo mjesto u skupini B koje u četvrtfinalu vodi na trećeplasiranu reprezentaciju iz skupine A. U slučaju poraza ili neodlučenog rezultata protiv Mađarske, Hrvatska će zauzeti treće mjesto u skupini, te će igrati protiv druge momčadi iz skupine A.

U skupini A Crna Gora je praktički osigurala prvo mjesto sa 13 bodova i 11 pogodaka boljom razlikom pogodaka od Italije, dok će o drugom i trećem mjestu u međusobnom susretu kasnije večeras odlučivati Italija i Grčka. Italija nakon četiri kola ima 10, a Grčka devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinalni susreti na programu su u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.