Hrvatska uoči Španjolske: Tretman Vatrenih u Njemačkoj kakav dolikuje nogometnoj eliti

Foto: fah

Hrvatska reprezentacija priprema se za prvu utakmicu na Europskom prvenstvu koje počinje danas utakmicom Njemačka – Škotska. Hrvatska se nalazi vrlo vjerojatno u najtežoj grupi na Euru no očekuje se kako će tome unatoč Vatreni igrati značajnu ulogu na ovom super jakom natjecanju. Za početak, kako Zlatko Dalić kaže, najvažnije je proći skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će imati veliku podršku navijača

Naime, Hrvatska se nalazi u skupini sa Španjolskom, Albanijom te aktualnim europskim prvakom – Italijom. Podsjetimo, izabranici Zlatka Dalića prvi susret Eura igraju sutra, 15. lipnja, u Berlinu od 18 sati protiv favorizirane Španjolske. Očekuje se kako će Vatreni imati snažnu podršku navijača s obzirom da se Euro igra u državi u kojoj živi i radi jako puno Hrvata.

Izbornik Dalić priprema momčad za Španjolce, a još uvijek nije poznato u kojem će sastavu Vatreni istrčati na megdan Španjolcima, iako većina navijača smatra da bi Hrvatska trebala zaigrati u istom sastavu u kojem su igrali protiv Portugala prije nekoliko dana. Naime, Hrvatska je svladala Portugal u Lisabonu 2:1, što je najvažnije uz jako dobru igru, poglavito Joška Gvardiola.

Kako smo već pisali Hrvatska se već nekoliko dana nalazi u Neuruppinu koji je baza Vatrenih na ovom Euru, a grad je od Berlina udaljen otprilike osamdesetak kilometara. Kako tvrdi izbornik, kao i sami igrači, uvjeti su idealni za ovu završnu fazu priprema. Naravno, pri dolasku u Njemačku Vatrene je dočekao veliki broj hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra u Berlinu protiv Španjolske očekuje se kako će Hrvatska imati navijačku prevagu na tribinama, međutim, koliko god to bilo značajno sve će se odlučivati na travnjaku. Većina sportskih novinara te analitičara smatra kako bi bod bio dobar scenarij za jednu i drugu reprezentaciju s obzirom kako i četiri najbolje trećeplasirane momčadi nastavljaju natjecanje. Najvažnije od svega je da su svi zdravi te da će izbornik imati na raspolaganju sve ono što Hrvatska trenutno u igračkom kadru može ponuditi.

Veliko zanimanje novinara za Vatrene ipak pokazuje nešto…

Veliko zanimanje je medija, kako, naravno, hrvatskih tako i onih stranih, za hrvatsku reprezentaciju, a ono se samo dodatno pojačalo nakon pobjede protiv jedne od najskupljih svjetskih reprezentacija, dakako, misli se na Portugal. Sve ovo oko Vatrenih samo dodatno dokazuje da je Hrvatska s vremenom stekla status nogometne sile. Možda uz sam bok najvećim favoritima turnira, Francuzima, Nijemcima, Španjolcima, Englezima…?

Na treninzima Vatrenih prisutan je i veliki broj novinara iz Španjolske te više novinara iz ostalih europskih zemalja sudionika Europskog prvenstva. Glavna tema je kao i uvijek Luka Modrić. Legendarni kapetan i dalje je motiv mnogim novinarima te inspiracija daleko mlađim igračima. Nakon Modrića glavna ”meta” je Joško Gvardiol, koji sjajno igra u jednom od najboljih svjetskih klubova Manchester Cityju. Gvardiol je u ovom trenutku jedna od najvećih nogometnih atrakcija Eura, iako sam turnir još nije ni počeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji trening

Hrvatska će večeras odraditi posljednji trening uoči Španjolske i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu, prije treninga, koji je na rasporedu od 18:30, bit će tiskovna konferencija, javnosti će se obratiti izbornik Dalić te kapetan Modrić. Dakle, lideri ove generacije Vatrenih otprilike 24 sata prije početka nove velike avanture hrvatske reprezentacije. Je li Hrvatska napokon i na Europskom prvenstvu spremna za velike stvari?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.