Hrvatska za uspjeh treba podvig: Bojanu Bogdanoviću uvijek je ”čast igrati za reprezentaciju’

Foto: fah

Hrvatski košarkaški reprezentativac, Bojan Bogdanović, po mnogima jedini hrvatski košarkaš koji je prošle godine na Europskom prvenstvu odigrao vrlo dobru rolu, iza sebe je ostavio više nego solidnu NBA sezonu u Indiana Pacersima.  Bogdanović je prosječno zabijao u najjačoj ligi svijeta 14 koševa.  Nažalost, njegova je Indiana izgubila u prvom kolu doigravanja od Clevelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Boganovića ipak nije došlo vrijeme odmora, barem još ne, naime, pred Hrvatskom su ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo, naša reprezentacija nakon tri poraza i samo jedne pobjede nalazi se u teškoj situaciji te jednostavno mora pobjeđivati, napraviti pravi podvig ne bi li ipak izborila plasman na SP koje će se održati u Kini. Hrvatska mora pobijediti Italiju i Rumunjsku. Glavni adut Hrvatske trebao bi biti Bogdanović, koji je za stranicu FIBA-e podijelio svoje dojmove, svoja očekivanja, u vezi reprezentacije:

”Volim igrati velika natjecanja i želim pomoći Hrvatskoj da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Kinu. Želim barem još jednom nastupiti na SP-u do kraja moje karijere”, kazao je jedan od najboljih hrvatskih košarkaša. Hrvatska doista treba sve snage mobilizirati ne bi li ipak izborila Svjetsko prvenstvo, kvalitetom ova to hrvatska generacija zaslužuje, međutim, to moraju pokazati i potvrditi na parketu.

”Uvijek mi je bila čast igrati za reprezentaciju i uvijek ću se odazvati pozivu ako me zdravlje posluži. U teškoj smo poziciji, morat ćemo dati sve od sebe da se kvalificiramo na SP. Nitko ne želi propustiti velika natjecanja, stoga je sve na nama…”, poruka je Bogdanovića, koji smatra kako će se ipak većina hrvatskih košarkaša  odazvati za ova dva važna susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Većina igrača koji nisu bili dostupni ili su bili ozlijeđeni za prošle utakmice, će vjerojatno nastupiti ovo ljeto’.”

Hrvatska ima puno posla kako bi nadoknadila propušteno?

”Trenutno smo na zadnjem mjestu, ali dok postoji mogućnost da se kvalificiramo, mi se nećemo predati. Nismo tipovi ljudi koji će tako lako odustati. Stoga borba i vjera u naše šanse je jedino rješenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri kola hrvatska reprezentacija nalazi se na posljednjem mjestu skupine D uz jednu pobjedu i tri poraza. Posljednje se utakmice igraju  krajem lipnja. Košarkaški Vatreni moraju trebali bi ostvariti pobjede u Italiji i Rumunjskoj, što neće biti nimalo lako.  Hrvatska će za ovaj ciklus biti znatno pojačanja s obzirom kako dolaze i igrači iz NBA lige, oni na početku nisu igrali, što se vidjelo i osjetilo na rezultatu i igri Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.