Hrvatske odbojkašice upisale treći poraz na Grand Prixu u Poreču

Hrvatske odbojkašice ostale su bez pobjede na turniru skupine J FIVB World Grand Prixa u Poreču nakon što su u posljednjoj utakmici izgubila od Nizozemske 0:3 (17:25, 11:25, 13:25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je što hrvatskim navijačima i ljubiteljima odbojke u Poreču nismo uspjeli podariti pobjedu. Moje odbojkašice zaista su dale sve od sebe, ali suparnice su bile prejake. Ova mlada ekipa mora se razvijati postupno, ne mogu se preskakati stepenice i očekivati čuda. Moram reći da smo na Europskim igrama igrali kudikamo bolje, što tumačim pritiskom domaćeg terena ovdje u Žatiki. Molim vas, ne budite preoštri prema mojim igračicama,” rekao je hrvatski izbornik Angelo Vercesi nakon trećeg poraza.

U drugoj utakmici Češka je svladala Argentinu 3-1 (25:23, 25:20, 23:25, 25:19) i tako osvojila drugo mjesto u skupini J.

Hrvatska i Češka već u ponedjeljak kreću put bugarskog grada Samokova, gdje ih idućeg vikend čeka sljedeći turnir FIVB World Grand Prixa na kojem sudjeluju još i Portoriko i Bugarska. Pobjednik skupine Nizozemska, pak, odlazi na drugi kraj svijeta, u argentinski grad Formosu (zajedno s domaćinom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u 2. grupi WGP-a sudjeluje ukupno osam reprezentacija. Nakon četiri turnira (u isto vrijeme igralo se u Poreču i Portoriku) četiri najbolje reprezentacije izborit će nastup na Final Fouru koji se 1. i 2. kolovoza igra u poljskom gradu Lublinu.

Redoslijed: 1. Nizozemska 9 bodova (razlika setova 9-1), 2. Češka 6 (7-4), 3. Argentina 3 (4-7), 4. Hrvatska 0 (1-9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.