(VIDEO) Srpski navijači uspjeli šokirati cijelu Francusku: Od primitivaca kojima je tenk simbol kulture ne može se ni očekivati ništa drugo!

Foto: Snimka zaslona

U petak je odbojkaška reprezentacija Srbije u dramatičnom polufinalu Europskog prvenstva pobijedila Francusku s 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7). Utakmica se igrala pred 13 000 gledatelja u Beryju, a navijače francuske reprezentacije zgrozilo je ponašanje srpskih navijača, koji su ionako poznati po mahnitom divljanju kako diljem Europe gdje god da se pojave, tako i na svom terenu. Navijači kojima su tenkovi simboli kulture i ne mogu biti drugačiji. I to zapravo i nisu navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tijekom minute šutnje održane povodom smrti bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, Srbi su odlučili zviždati i ružno dobacivati. S tribine se moglo čuti skandiranje “terorist, terorist”, a svoje su ponašanje pokušali opravdati tvrdnjama da je Chirac bio kriv zato što je Srbija bombardirana 1999. godine, piše Večernji list. Naravno, Srbi su zaboravili zašto je NATO bombardirao Srbiju i Crnu Goru, zaboravili su na krvave pohode diljem bivše Jugoslavije, koji su napokon završili NATO intervencijom na Kosovu.

Francuski navijači su odgovorili salvom zvižduka, društvene mreže jutros su prepune ružnih komentara, pa je za očekivati da će ogromna većina Francuza u finalu radije podržati Sloveniju (29. rujna, 17:30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.