Hrvatski Caritas Hanžeku dodaje humanitarnu dimenziju, a Bandić poručuje: ‘Mnoge se naše obitelji bore s oskudicom, beznadnosti, bolesti…’

Foto: fah

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je poručio kako nikada nije sumnjao u Sandru, još jednom joj čestitavši na londonskom zlatu. Bandić je potom citirao latinski natpis iznad ulaza u dubrovački Knežev dvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obliti privatorum publica curate,” kazao je Bandić nastavivši: “Zaboravite privatno i brinite se za javno. Međutim, strašno je koliko i sportaši moraju žrtvovati privatan život.”

Hanžek će i ove godine imati humanitarni karakter. Treću godinu zaredom Hrvatski Caritas, na poziv vodstva Hanžekovićevog memorijala, sudjeluje na najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj dodajući ovoj sportskoj priredbi humanitarnu dimenziju. U sklopu svog programa “Za 1000 radosti”, Caritas će na Hanžekovićevom memorijalu prikupljati pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, koju provodi pod nazivom “Intervencija”.

“Ima onih koji se natječu u životnim borbama. U njima sudjeluju mnoge naše obitelji koje se bore s raznim izazovima: oskudicom, bolesti, dugovima, beznadnosti,” kazao je Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će svaki gledatelj na zagrebačkom atletskom mitingu dobiti narukvicu s prigodnom porukom. Prve dvije su dobili Sandra Perković i Milan Bandić. Sandra onu s porukom “Zašto ne slaviti ?”, a gradonačelnik s porukom “Zašto ne stvarati ?”.

Ovogodišnje, 67. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića održat će 29. kolovoza na stadionu Mladosti uz Savu. Dan ranije će najbolji svjetski bacači kugle kraj zagrebačkih fontana nastupiti na 3. Memorijalu Ivana Ivančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.