(FOTO) Zlatna Sandra Perković pred novim velikim izazovima: ‘Medalja me nije emotivno potrošila, ponosna sam na zagrebački miting’

Foto: fah

Nakon što je osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Londonu, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nema vremena za odmor. U nedjelju je očekuje nastup u Birminghamu, zatim će 29. kolovoza nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu, a 1. rujna je i završnica Dijamantne lige u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Sezona je dugačka, a do njezina kraja imam još tri natjecanja. Dva mitinga Dijamantne lige, te nastup na Hanžeku kojem se posebno radujem,” kazala je Perković na novinarskoj konferenciji održanoj na stadionu Mladosti uz Savu uoči ovogodišnjeg izdanja zagrebačkog mitinga.

Sandra je otkrila kako je londonskim zlatom ispunila prvi cilj ove sezone. No, njezine ambicije na tome ne prestaju.

“Moja glava je čista. Zlatna medalja me nije emotivno potrošila. Prvi cilj ove sezone, a to je bilo zlato na svjetskom prvenstvu, sam ispunila. Sada se mogu koncentrirati na završnicu sezone. Drugi cilj je pobjeda u Dijamantnoj ligi. Kvalitetno smo radili i dobro sam pripremljena. Odmah nakon dolaska iz Londona vratila sam se normalnom ritmu treninga,” dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nastupa u Birminghamu u nedjelju, dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja, te četverostruka europska prvakinja, okreće se nastupu na zagrebačkom mitingu.

“Uvijek sam sretna i ponosna na zagrebački miting. Atletičari vole nastupati u Zagrebu i uživaju u našem gradu,” dodala je.

U Zagreb dolaze i njezine glavne konkurentice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve žele bacati u Zagrebu. Moje glavne konkurentice dolaze u Zagreb jer se ne žele opustiti uoči završnice Dijamantne lige,” dodala je.

Sandra je prvi put na ‘Hanžeku’ nastupila 2006. godine i teško se odlučila koji joj je do sada nastup na Mladosti bio najdraži.

“Prvi put sam nastupila 2006. godine. Teško mi je izabrati najdraži Hanžek, ali svakako jedan od najposebnijih je bio 2015. kada sam bacila na granicu 70 metara i postavila rekord mitinga 69,88,” kazala je Perković poručivši navijačima da i ove godine dođu u što većem broju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neka dođu vidjeti što sam nakon zlata u Londonu ostavila za Hanžek,” poručila je najbolja hrvatska sportašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.