Hrvatski gimnastičari u pohodu na medalje u Osijeku

Foto: fah

Na desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku Hrvatsku će predstavljati četiri gimnastičarke i petorica gimnastičara, a oni su na konferenciji za novinare u srijedu u Osijeku najavili pohod na medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak 24. svibnja od 15 sati u kvalifikacijama nastupit će Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Aurel Benović na parteru te Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama. U petak 25. svibnja također od 15 sati kvalifikacijske nastupe imati će mlade gimnastičarke Christina Zwicker (parter i greda), Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić i finalist Europskog prvenstva u Cluju prošle godine Anton Kovačević, koji će također nastupati na preči.

Svjetski prvak Tin Srbić ponajveća je zvijezda natjecanja u Osijeku.

“Volim nastupati u Osijeku, domaća publika i posebna atmosfera daje mi dodatnu energiju i sigurno to želim osjetiti i ove godine. Što se forme tiče, ja sam u dobroj formi, imao sam nedavno neku ozljedu ramena, nadam se da ću do kvalifikacija biti sve OK pa da u finalu budem potpuno spreman. Samo neka odradim sve što znam to će sigurno biti dovoljno za finale, a onda u finalu slijedi mi borba za prvo mjesto koje sam osvojio prošle godine”, kazao je naš prvak na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U “hrvatskoj” disciplini konj s hvataljkama imamo dvojicu velikih aduta Udea i Seligmana.

“Imam u Osijeku četiri druga mjesta i nadam se da je moguće pobijediti već ove godine. U gimnastici često odlučuju detalji. Kao i sve moje kolegice i kolege želim se plasirati u finale i predstaviti se pred svojom publikom u svom gradu. Nastupati pred svojim navijačima je poseban osjećaj, ali i poseban pritisak. Nikada mi nije lako, Osijek mi je najteže natjecanje, teže nego li kada “podignem ruku” na Svjetskom prvenstvu. Neću ureknuti, ali forma je fantastična. Radim maksimalno tešku vježbu koliko mogu. Stoga, niti u kvalifikacijama niti vjerujem u finalu neće biti kalkuliranja. Sigurno ću se zajedno s mojim kolegom Filipom Udeom upustiti u borbu za medalje. Lijep bi bio poklon za ovu našu desetu obljetnicu kada bismo obojica se našli na pobjedničkom postolju. Konkurencija je uvijek odlična, ali nije to ni važno, važno je fokusirati se na svoj nastup. Nadam se kako će dosta ljudi doći I podržati nas u tom nastojanju”, izjavio je domaća uzdanica Seligman, dok Udea za Osijek vežu lijepa sjećanja.

“U Osijeku sam 2014. godine prvi puta pobijedio na Svjetskom kupu. Imao sam zlato sa svjetskih kupova na parteru, ali nikada dotada na konju, uvijek sam bio maksimalno drugi. Pobijediti u Osijeku, pred domaćom publikom, je bio poseban osjećaj. Ove godine sam u dobroj formi, neopterećen sam, trebam odraditi najbolje što mogu. Konkurencija me ne zanima, znam da je tu Robi. Čuo sam da će nas doći gledati Miroslav Cerar. Nadam se kako ćemo mu pokazati kako se vježba na konju s hvataljkama”, kazao je Ude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijana Tkalčec će u preskoku imati jaku konkurenciju.

“Drago mi je što sam na desetom Svjetskom kupu u Osijeku kao što mi je bilo drago što sam nastupila i na prvom natjecanju u Gradskom vrtu. Mogu reći da je iz godine u godinu osječko natjecanje samo raslo i postalo prepoznatljivo natjecanje u svijetu gimnastike. Organizacija je odlična i gimnastičari rado dolaze ovdje i rado nastupaju. Što se tiče mojeg zdravstvenog stanja, nadam se da se neće pogoršavati i da ću moći nastupiti bez problema i na ovom Svjetskom kupu i na ostalima na kojima smo planirali nastupati. Nadam se da ću uspjeti izboriti finale premda će biti odlična konkurencija. Drago mi je da ću nastupati u konkurenciji žive legende Oksane Čusovitine, žena je u veteranskim godinama, ali odlično radi i preskok i ostale tri sprave. Doista možemo joj skinuti kapu i vrijedi je doći vidjeti”, kazala je Tkalčec.

Nakon završetka kvalifikacija u dvorani Gradski vrt od 20,30 sati u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održati će se javno izvlačenje startnih brojeva finalista na svih deset sprava. Finalna natjecanja na rasporedu su u subotu od 17 sati kada će se održati borbe za medalje na preskoku i dvovisinskim ručama za žene, te na parteru, konju s hvataljkama i ručama za muškarce. U nedjelju, finalna natjecanja počinju u 14 sati, a na rasporedu su finala na gredi i parteru za žene, te karikama, preči i preskoku za muškarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.