Hrvatski izbornik u odnosu na ostale slabo plaćen, ali ipak nije pri dnu!

Foto: fah

Izbornici reprezentacija, za razliku od trenera velikih klubova, na niskoj su cijeni, posebno u zemljama poput Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić će u Rusiji biti među slabije plaćenima, no ne na samom dnu, kako je bilo na ranijim natjecanjima, navodi Goal.

Hrvatski su mediji ovih dana pisali kako je Zlatko Dalić dobio ugovor do Eura 2020., s plaćom od 40.000 eura mjesečno. S tim iznosom plaćeniji je od d islandskog kolege Hallgrimssona, pa i poljskog Nawalke, koji radi za 250.000 eura godišnje, dok je švicarski izbornik Vladimir Petković plaćeniji jer zarađuje 650.000 eura.

Španjolski izbornik Julien Lopetegui radi za svega 250.000 eura godišnje, Stanislav Čerčesov domaćina Rusiju vodi za 2,6 milijuna eura, Fernando Sanos europskog prvaka Portugal za 2,5 milijuna, kao i Julian Lopetegui Španjolsku, Didier Deschamps Francusku za milijun i pol, dok Englezi imaju najjeftinijeg izbornika u zadnih 17 godina, navodi Goal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među najplaćenijima u Rusiji bit će Brazilac Tite , s 2,8 milijuna eura godišnje, dok je ona argentinskog šefa Jorgea Sampaolija 2,1 milijun eura. José Pekerman na klupi Kolumbije zarađuje više (2,5 milijuna), dok Ricardo Gareca vodi Perú za milijun godišnje, kao i Oscar Tabárez Urugvaj.

Korejski izbornik radi za 385.000 eura, Vahid Halilhodžić radi u Japanu za dva milijuna eura, Carlos Queiroz u Iranu za 1,7 milijuna, dok najlošija reprezentacija ima najskupljeg čovjeka na klupi: Edgardo Bauza vodi Saudijsku Arabiju za tri milijuna eura.

Nigeriju vodi Gernot Rohr za 500.000 eura godišnje, Maroko Herve Renard za 720.000 eura, Tunis Nabil Maaloul za 400.000 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.