Hrvatski napadači među najboljima u Europi: Andrej Kramarić ispred Šukera i Bokšića, stigao Mandžukića…

Foto: fah

Hrvatska ima,  i oduvijek je imala, ponajbolje napadače svijeta. Dakako, ispred su neprikosnoveni Brazilci, Nijemci, Španjolci, Argentinci s Messijem…, no, ni Hrvati nisu ”za baciti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju klasu naši su napadači dokazali i na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji prije nekoliko mjeseci, Vatreni su, podsjetimo, osvojili povijesno srebro, a zabili su i rekordnih 14 golova. Po tri gola djelo su Marija Mandžukića i Ivana Perišića, dva pogotka zabio je najbolji igrač svijeta, kapetan Vatrenih Luka Modrić. Poslije legendarnog Davora Šukera Mario Mandžukić je i najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena, preskočio je i sjajnog hrvatskog Brazilca Eduarda da Silvu. Mnogi će reći, da nije bilo zastrašujuće ozljede dok je nosio dres Arsenala Da Silva bi ugrozio primat i samog Šukera. No, to nikad nećemo saznati.

I nakon Svjetskog prvenstva hrvatski napadači nastavili su sa sjajnom formom, Mandžukić briljira u Juventusu, Nikola Kalinić se napokon probudio u Atletico Madridu, vrlo dobar je Nikola Vlašić u CSKA…, no, u najvećoj je seriji zvijezda Bundeslige i napadač Hoffenheima, Andrej Kramarić.

Naime, Kramarić je ove sezone zabio u dresu Hoffenheima 11 golova, od toga čak pet u Ligi prvaka.  Ispred njega su samo  Lionel Messi (6) i Robert Lewandowski (8), govorimo, dakako, o Ligi prvaka. Spomenimo kako su još petorica nogometaša zabili isto toliko, dakle, pet, golova u Ligi prvaka ove sezone, točnije polusezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Hoffenheima je zahvaljujući ovako sjajnoj statistici u debitantskoj sezoni Lige prvaka dostigao Marija Mandžukića i Ivana Klasnića, iza njih dvojice je legendarni Vatreni tandem iz devedesetih, Alen Bokšić – Davor Šuker.

Hrvatski napadač je u dresu Hoffenheima na startu Lige prvaka, dakle, u prve dvije utakmice grupne faze, upisao tek jednu asistenciju, za napadača njegovog kalibra, koji je na Wembleyu tresao mrežu Englezima, premalo, no, onda se popularni Krama probudio te nanizao pogotke. Bio je strijelac dva gola u sjajnoj utakmici te remiju 3:3 protiv Lyona na domaćem travnjaku, dva tjedna nakon toga je na gostovanju kod Lyona zabio u remiju 2:2. Andrej je bio strijelac i u porazu od Šahtara u 5. kolu, dao je jedan pogodak. Posljednji gol ove sezone u Ligi prvaka Krmarić je zabio u utorak protiv Manchester Cityja. Pogodak je bio iz jedanaesterca i to za vodstvo Hoffenheima, međutim, ipak njemačka momčad nije izdržala te su na kraju poraženi od jake engleske momčadi 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.