Hrvatski prvak ne zaboravlja Hercegovinu: Dinamo donirao 200 000 kuna bolnici u Mostaru

Foto: fah

Kako smo već pisali GNK Dinamo je 27. ožujka zagrebačkom Stožeru civilne zaštite uručio dva sanititetska vozila vrijedna pola milijuna kuna. Plavi su bolnicama u Zagrebu donirali još pola milijuna kuna. Skoro milijun kuna donirali su i nogometaši te stručni stožer bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostarska bolnica je objavila popis donatora u borbi protiv pandemije koronavirusa. Recimo da je bolnici u Mostaru, inače svom rodnom gradu, najbolji hrvatski košarkaš, Bojan Bogdanović, donirao 50 000 dolara. SKB Mostar pomogao je i hrvatski nogometni prvak Dinamo.

Naime, GNK Dinamo je donirao 200 000 kuna bolnici u Mostaru, što se i očekivalo. Dinamo je oduvijek imao veliki broj navijača u Hercegovini, koji su uz Modre bili u olovnim vremenima komunističke Jugoslavije. Kad god bi Dinamo dolazio u Mostar i igrao protiv Veleža bodrilo ga je mnoštvo navijača iz Hercegovine, naime, HŠK Zrinjski tada nije ni postojao s obzirom da su mu komunisti nakon Drugog svjetskog rata zabranili rad, kao što su zabranili i kultne hrvatske nogometne klubove poput Građanskog, HAŠK-a, Concordije

Dinamo i Zrinjski su posljednji puta u Mostaru igrali u proljeće 2013. godine, a na utakmici je bilo 8000 gledatelja. Susret je završio 1:1, Zrinjski je pogotkom Aničića poveo, da bi za Modre zabio Ivan Krstanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.