Hrvatski rukomet na prekretnici, poruka igrača: ‘Ponos je biti Hrvat, neka vide da nas ima’

Foto: fah

Iako je Svjetsko rukometno prvenstvo počelo još sinoć za Hrvatsku ono ipak kreće danas, u petak 11. siječnja kada naši rukometaši igraju u Münchenu protiv Hrvatskoj uvijek neugodnog Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SP u Danskoj, odnosno Njemačkoj, veliki je ispit za izabranike Line Červara s obzirom kako se hrvatski rukomet nalazi na svojevrsnoj prekretnici. Kao rijetko kada do sada rukometaši su na jedno veliko natjecanje ispraćeni ne baš s uvjerenjem da se može do medalje, naravno, takav dojam može biti i lažan, ali i prednost za hrvatsku rukometnu reprezentaciju s obzirom kako nema prevelikog imperativa, kao što ga nije bilo ni sad već davne 2003. godine kada su pod vodstvom Line Červara Hrvati šokirali rukometni svijet i osvojili svjetsko zlato. Godinu dana nakon toga i Olimpijsko.

Uoči prve utakmice rukometnih Vatrenih na SP-u reprezentativci sami dižu atmosferu, a osnovna je poruka da su prve utakmice uvijek su najbitnije… Iako ne mora značiti, sjetimo se ”mitske” 2003. i tadašnjeg starta hrvatskih rukometaša, a onda i proboja kroz turnir do zlata. Kako je turnir odmicao Hrvatska je predvođena Ivanom Balićem igrala sve bolje.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
View this post on Instagram

 

Let’s go @hrs_insta . The @menshandball2019 can start now. We are ready ??

A post shared by Igor Karacic (@igorkaracicc) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema imperativa osvajanja medalje, no, traži se plasman među sedam najboljih svjetskih reprezentacija kako bi se izborile kvalifikacije za Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Hrvatska mora biti dio te olimpijske smotre, u suprotnom bio bi to težak udarac za ovaj trofejni momčadski sport, kakav su nedavno, nažalost, doživjeli košarkaši.

Ako je suditi prema profilima naših rukometaša na društvenim mrežama spremni su za sportsku borbu, pa i velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremni smo”, napisao je Igor Karačić na svojem Instagram profilu. Njegovu su objavu odmah, naravno, popratili brojni komentari – pozitivni. Luka Stepančić je pak objavio

 

View this post on Instagram

 

Igraj moja Hrvatska! @hrs_insta ?? #justenjoythegame #iznadsvihhrvatska?? #gerden2019 #crohandball

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Luka Stepančić (@lukastepancic7) on

“Igraj moja Hrvatska…”

Najbolji hrvatski rukometaš, Domagoj Duvnjak, je uz fotografiju hrvatske selekcije, tijekom intoniranja himne, poručio na Instagramu.

“Ajmo ekipa! Iznad svih – Hrvatska! Ponos je biti Hrvat! Neka vide da nas ima!”

 

View this post on Instagram

 

???? #ajmoekipa #iznadsvihhrvatska #crohandball #croatia #nekavidedanasima #proudtobecroat @hrs_insta @menshandball2019

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88) on

Podsjetimo, hrvatska rukometna reprezentacija na SP-u u Danskoj i Njemačkoj otvara grupnu fazu protiv Islanda (11. siječnja), nakon toga na redu je Japan 13. siječnja te Makedonija dan kasnije i Bahrein 16. siječnja. Na kraju grupne faze rukometni Vatreni susrest će se s jednim od favorita turnira – jakom Španjolskom. Spomenuti se derbi igra 17. ovog siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.