Hrvatski tenisač Marin Čilić u Parizu igra za sebe, za ‘svoj’ London, a ne Novaka Đokovića?

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon trijumfa u Baselu, na trećem po razini turniru koji je tijekom bogate karijere osvojio (prvi je, naravno US Open), nalazi se pred vratima Londona, zapravo, već se u daljini nazire Big Ben, čuju se otkucaji sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U godini iz snova, kako će neki nazvati 2016. godinu, za hrvatski tenis Marin ima veliku priliku završiti sezonu među osam najboljih svjetskih tenisača te se pritom okititi najvrjednijim trofejem, velikim peharom Davis Cupa. Hrvatska i Francuska u velikom finalu, u zagrebačkoj Areni, odlučit će o pobjedniku ovog starog teniskog natjecanja. Čilić je vrlo blizu uspjeha na obje fronte… Tako blizu, tako daleko.

Odluka hoće li Marin prekoračiti prag Londona past će u glavnom gradu Francuske, Parizu, na velikom turniru iz Masters serije turnira. Ne, treba, naravno, imati iluzija, neće biti lako mada Čilić trenutno drži zadnju poziciju koja vodi do konačnog obračuna osam najboljih tenisača svijeta krajem godine.  Čilić, dakle, u Parizu igra najprije zbog sebe, svog rezultata, a ne zbog Novaka Đokovića i “straha” nekih medija u regiji koji se panično boje da bi Đoković mogao izgubiti vrh ljestvice ATP-a i prepustiti ga Andyju Murrayju.

Naime, nakon dvije i pol godine srpski tenisač i najbolji glumac u teniskom svijetu, Novak Đoković bi mogao izgubiti vodeću poziciju na ATP ljestvici, potrebno je da Čilić pobijedi Đokovića u Parizu, na turniru na kojem našem tenisaču treba barem osrednji rezultat kako bi osigurao London, otprilike četvrtfinale. Baš bi u četvrtfinalu Marin Čilić mogao naletjeti na najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, tenisača kojeg Marin nikada nije uspio pobijediti. S obzirom na formu, kako hrvatskog tako i srpskog tenisača, možda je ovo ipak prilika da Čilić poslije 14 poraza pobijedi. Čilić protiv Đokovića ima tragičan skor, u 14 mečeva naš tenisač je izgubio svih 14. S obzirom na trenutnu formu Čilić može daleko, pa i do kraja, u Parizu. No, lakše je to reći nego učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi Čilić u četvrtfinalu pobijedio Đokovića tada bi Andy Murray, naravno, pod uvjetom da izbori finale, igrao finale za pobjedu u Parizu i ukupno vodstvo na ATP ljestvici. Kad bi se tako nešto dogodilo, a potrebno je da se mnoge kalkulacije obistine, Novak Đoković mogao bi se vratiti na vrh ukoliko bi slavio u Londonu.

No, kalkulacijama unatoč Čilić u Parizu igra za sebe, za ‘svoj ‘London, najmanje za Novaka Đokovića. Daleko je četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.