Hrvatsko čudo iz iseljeništva: O svom trošku putovao je u Vukovar da bi igrao za Hrvatsku, a sad iščekuje Dalićev poziv

Foto: Twitter

Marin Pongračić, koji se sjajnom igrom za Wolfsburg doveo do naslova u njemačkim medijima, mnogim je Hrvatima nepoznat. Igrao je on još kao 13-godišnjak za Hrvatsku, u selekciji nogometaša iz dijaspore koja je nastupila na sad već tradicionalnom Memorijalnom turniru u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marin nije tada putovao s našom momčadi iz Njemačke u Vukovar, nego je u Hrvatsku doputovao naknadno, na svoj trošak iz Münchena, pa je naš tajnik iz Vukovara automobilom došao po njega. To vam govori koliko mu je bilo stalo da igra za Hrvatsku. On je prvi projekt dijaspore otkad smo 2011. godine započeli konkretnu suradnju s HNS-om”, rekao je za Večernji list Danijel Lučić, naš čovjek koji u Njemačkoj selekcionira najtalentiranije hrvatske nogometaše.

Pongračić je sam sebi za cilj postavio ulazak u A reprezentaciju.

“Za to se moram dokazati u Bundesligi, a onda poziv izbornika dolazi automatski”, kaže Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pongračić je doista igrač iznimnog potencijala. Njega su i veći klubovi od Wolfsburga pratili i željeli angažirati, ali očito je presudio taj nedostatak kontinuiteta. A Wolfsburg je to jako dobro iskoristio. Da je Marin ostao do ljeta u Salzburgu, cijena bi mu bila možda i dvostruko veća”, zaključio je Olić i napomenuo da je Marin Pongračić doista potencijal za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.