HT Premijer liga: Zadar u uzbudljivoj završnici srušio Cibonu

Foto: fah

Košarkaši Zadra pobijedili su na domaćem terenu Cibonu 79:77 u 13. kolu HT Premijer lige i tako se probili na prvo mjesto hrvatskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prva dva ovosezonska derbija bolji su bili Zagrepčani, no zahvaljujući pogotku Bryon Gregory Allena dvije i pol sekunde prije kraja ovog puta slavili su Zadrani.

Toni Katić imao je priliku šutem za tri poena donijeti pobjedu Ciboni, ali njegov pokušaj nije bio uspješan. Utakmica je bilo vrlo izjednačena, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i nijedna nije imala dvoznamenkastu prednost na susretu.

Allen je bio najefikasniji kod Zadra s 18 poena, a Dominic Gilbert dodao je 16. Kod Cibone Katić je ubacio 17 koševa, a dvoznamenkasti su još bili Filip Bundović s 11 i Marko Ramljak s deset koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je preuzeo vodstvo na ljestvici hrvatskog prvenstva s 12 pobjeda i jednim porazom, dok druga Cibona ima 11 pobjeda i dva poraza, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.