I dok Ronaldo tuguje Ajax podsjeća na momčad iz 1995. kada su preko Hajduka stigli do naslova u Ligi prvaka

Foto: fah

Mladi nogometaši Ajaxa, ili kako ih mediji nazivaju ”Dječji vrtić iz Amsterdama”, eliminirali su favorizirani Juventus u četvrtfinalu Lige prvaka iako su iz prve utakmice na uzvrat u Torino ponijeli ”mršavi” remi. Ajax je zasluženo pobijedio u Torinu, a Cristiano Ronaldo nakon serije od tri uzastopno osvojene Lige prvaka ostaje bez najvećeg klupskog trofeja. Ronaldo je u dvije utakmice Nizozemcima dao dva pogotka, no, nije bilo dovoljno. Za razliku od njega Lionel Messi nastavlja put s Barcelonom prema vrhu Europe te pritom briljira.  Briljira i Barcelona, a s njom i Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacija iz Torina i dalje je glavna tema većine europskih medija, o medijima u Nizozemskoj da i ne govorimo. No, i Talijani i dalje analiziraju krah svoje momčadi i traže utjehu. Ronaldo je, barem za zasada, ne nalazi. Naime, nakon šokantnog i zasluženog poraza Ronaldo je bio razočaran, ali i navodno bijesan te je samo ljutito projurio pored novinara. Došao je u Juve kako bi i sa Starom damom osvojio europski naslov, međutim, na takav će podvig morati pričekati barem godinu dana.

Ljutnja Ronalda je u jednom kontekstu razumljiva, svjestan je Portugalac da on sam košta kao cijela momčad kluba koji je sinoć priredio senzaciju u Torinu, naime, Juve je prošlog ljeta platio Realu za Ronalda 105 milijuna eura. Ronaldo je trebao biti onaj ključ koji će nakon dugo vremena otključati vrata Lige prvaka Juventusu. Juve, podsjetimo, čeka 23 godine. Spomenimo kako za Juventus sinoć nije igrao bivši hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić, što se itekako osjetilo na igru Juventusa, nije bilo one borbenosti, onog žara koji samo Mandžo zna dati torinskoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Ronaldo tuguje cijene igrača Ajaxa lete u nebo. Naime, igrom danas Ajax podsjeća na razdoblje od prije 24 godine. Mnogi će se sjetiti vremena kad su Nizozemci furiozno osvojili Ligu prvaka,  do finala su došli tako što su u četvrtfinalu izbacili momčad Hajduka. Na Poljudu je bilo 0:0, u uzvratu Ajax je slavio 3:0. Bila je to sjajna, mlada generacija Ajaxa, koju je vodio Louis Van Gaal. Bila je to, ne zaboravimo, i sjajna generacija Hajduka. Hajduk je tako jedini hrvatski klub, od osamostaljenja do današnjih dana, koji je uspio izboriti četvrtinale Lige prvaka. Dinamo je nedavno bio na korak do četvrtfinala Europske lige, međutim, nije bilo sreće u Lisabonu protiv Benfice.  Četvrtfinale europskog kupa igrao je od hrvatskih klubova još i Varteks, mislimo na Kup pobjednika kupova.  Nema danas Varteksa, barem ne u prvoj ligi, a nema ni Kupa pobjednika kupova.  Ajax je finale Lige prvaka igrao i 1996., u finalu su poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca od – Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo također kako je ovo prvi puta nakon devet godina da Cristiano Ronaldo neće igrati polufinale najeltnijeg klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldova mama pokušala je pred novinarima opravdati razočaranog sina:

”Cristiano je tužan. Želio je ući u finale. Rekao mi je: ‘Mama, trudio sam se, ali ne stvaram čuda. Žao mi je. Život ide dalje”’, prenosi talijanska Gazzetta dello Sport.

Foto: fah

Bez obzira na sinoćnji krah u Torinu Portugalac ostaje jedan od najboljih europskih nogometaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.