I Jose Mourinho se uključio u jalovu raspravu tko je najbolji nogometaš u povijesti, ipak, Portugalac je dao pravi odgovor

Foto: fah

Kontroverzni portugalski nogometni stručnjak, Jose Mourinho, također se uključio u jalovu raspravu oko toga tko je najbolji nogometaš svih vremena. Zašto jalovu? Zato što se sve pod dojmom koji je stvaran posljednjih desetak godina svelo na izbor između Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a to je uglavnom pogrešno. Istina, spomenuti dvojac, jedan u Barceloni, drugi u Realu, a danas igra za talijanski Juventus, srušio je sve rekorde, osvajali su više puta Ligu prvaka, međutim, nisu nikada podigli trofej koji budi najveću emociju kod ljudi, a to je trofej svjetskog nogometnog prvaka sa svojim reprezentacijama, kao što je to pošlo za rukom najvećima od najvećih, poput Pelea, Maradone, Zidanea, brazilskog Ronalda, Romarija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za  Live Score Mourinho je upitan tko je najbolji svih – Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo… Dakle, izbor su sveli na spomenutu dvojicu, no, Portugalac je ipak dao pravi odgovor:

“Najbolji igrač u povijesti je Ronaldo. Brazilski fenomen…”, kazao je Mourinho te je dodao:

Messi i Cristiano imaju duže karijere i na vrhu su 15 godina. Međutim, ako govorimo strogo o talentu i sposobnostima, nitko ne može nadmašiti Brazilca Ronalda”, pojasnio je svoju tvrdnju aktualni trener Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mourinho je tek kratko surađivao s brazilskim Ronaldom u Barceloni, gdje je Ronaldo igrao u  sezoni 1996./1997, Mourinho je bio prevoditelj čuvenom treneru Bobbyju Robsonu. Bilo je to dvije godine nakon što je Romarijev Brazil, kojeg je tada mladi Ronaldo bio član, u SAD-u osvoijo naslov svjetskog prvaka.

“Kad sam bio s Robsonom u Barceloni, shvatio sam da je Ronaldo najbolji igrač kojeg sam ikad vidio na terenu. Nažalost, ozljede su usporile njegovu karijeru, ali talent koji je imao tada 19-godišnji Ronaldo bio je nevjerojatan”, zaključio je Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.