Iako ga u zadnje vrijeme svi hvale što nedostaje Mateu Kovačiću kako bi u Realu i u hrvatskom dresu bio spreman zamijeniti Luku Modrića?

Foto: Instagram

Mladi hrvatski nogometaš i hrvatski nogometni reprezentativac, jedan od najboljih driblera Europe te najboljih tehničara hrvatske reprezentacije, Mateo Kovačić, sve bolje igra u Realu, ove sezone napokon je dočekao svoju pravu priliku i iskoristio je na najbolji način. Kovačić je briljirao u zadnjoj utakmici Reala protiv Deportiva, prvak Europe, bez Cristiana Ronalda i Luke Modrića, slavio je uvjerljivo, zabio čak šest golova te zadržao prednost ispred Barcelone u borbi za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je bio pokretač Realovih ofenzivnih akcija, španjolski mediji hvale igru hrvatskog nogometaša, sve je više onih koji se pitaju zašto jedan Kovačić, bez obzira na sjajnu širinu koju ima kraljevski klub, nije već sada standardni član udarne postave najboljeg nogometnog kluba svijeta svih vremena, koji je 11 puta osvajao kako Kup prvaka, tako i Ligu prvaka? Velika konkurencija, ili ipak ima nekih dodatnih razloga?

Naravno, Kovačić pokazuje napredak, i to veliki, međutim, Real, a pogotovo jedan studiozni trener kao što je to Zinedine Zidane, koji dozira utakmice i najboljim te najskupljim igračima, ne trpi pretjerane oscilacije. Ne trpi dvije odlične utakmice, a onda dvije loše, Real traži kontinuitet i tko od igrača ispuni takve kriterije kod francuskog trenera ima prednost. Kovačić je još uvijek mlad nogometaš, pred njim je budućnost, no, posve su u njegovim godinama realne oscilacije u igri, međutim, sve su rjeđe, sve rieđe Kovačić ”bira” utakmice koje će igrati, a na kojima bi se mogao odmarati šetajući se terenom, što je, naravno, dobro kako za Real tako i za hrvatsku reprezentaciju pred kojom su odlučujući dvoboji kvalifikacija za SP u Rusiji, prvi protivnik Vatrenih je neugodni Island.

Što o napretku Matea Kovačića misli njegov agent Nikky Vuksan, koji je razgovarao za FcInterNews.it.?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mateu je jako dobro u Madridu. Kraljevi su jedan od najvažnijih klubova na svijetu. Madrid je prelijep grad, a on je sretan u Španjolskoj…” Dakle, hrvatski veznjak očito uživa u Madridu, napokon se aklimatizirao, što se i vidi na travnjaku. Za sada nije standardan iz nekoliko razloga, jedan smo spomenuli, drugi je definitivno Luka Modrić, koji je u svim važnijom utakmicama kraljevskog kluba u prvom planu, kao neupitno ”srce i mozak” Reala.

“Kovačić možda ne igra dovoljno, ali Real je europski prvak, a to znači da ima sjajne igrače. Modrić je vjerojatno najbolji veznjak na svijetu, Kroos je svjetski prvak s Njemačkom, a nemojte zaboraviti ni Jamesa i Isca. U Realu je toliko zvijezda, no oni su sretni što imaju Matea”, izjavio je Vuksan, koji smatra da Kovačić, iako član Reala, još uvijek žestoko navija za talijanski Inter, klub u kojem je stekao međunarodnu reputaciju velikog nogometnog potencijala.

“To je istina. Kovačić u Interu ima puno prijatelja i proveo je sjajno vrijeme u Milanu. Ali uvijek dođe trenutak za rastanak. Kako god, on i dalje prati nerazzurre, gdje igra njegov dobar prijatelj Brozović. I to se nikad neće promijeniti. Inter će mu uvijek biti u srcu”, rekao je Vuksan. On, naime, smatra da je Kovačić iz Intera otišao iz vrlo jednostavnog razloga, Inter je veliki klub, no, Real je svjetski vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da nema igrača koji bi odbio Real. Možda Francesco Totti”, poruka je Kovačićevog agenta koji decidirano odbacuje mogućnost Kovačićevog povratka u Serie A.

“Ne želim o tome pričati. Ne znam gdje ću ja biti za pet godina, a kamoli da pričam za nekog drugog kao što je Mateo”, zaključio je agent jedne od najvećih nada hrvatskog nogometa i po mnogima legitimni nasljednik Modrića, kako u Realu tako i u hrvatskom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.