Iako nikad nije s reprezentacijom dostigao rezultate Diega Maradone Lionel Messi ”stvoren” je za rušenje rekorda…

Foto: fah

Iako s reprezentacijom Argentine nikad nije, a vjerojatno ni neće, dostigao rezultate svog slavnog prethodnika, Diega Maradone, s kojim ga uspoređuju, Lionel Messi jedan je od najboljih nogometaša svih vremena. Nogometaš, kako pišu španjolski mediji, stvoren za rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Messi je u utakmici protiv Valladolida u gostima, koju je Barcelona uspjela dobiti, ostao bez gola, dakle, nije bio strijelac, no, ipak je znatno pridonio teškoj pobjedi svoje momčadi s obzirom na asistenciju za pogodak koja je bila dovoljna za novi rekord. Argentinac je, podsjetimo, asistirao Arturu Vidalu koji je pogodio u 15. minuti za pobjedu kojom je Barcelona ostala i dalje koliko – toliko u utrci s Realom za naslov prvaka, iako Real ima znatnu prednost.

Lionelu Messiju je to bila 20 asistencija u La Ligi ove sezone te je tako postao prvi nogometaš koji je u povijesti ovog prvenstva imao u jednoj sezoni najmanje 20 asistencija i 20 golova. Doduše, u Barceloni sve polazi od Messija te se na njega uglavnom igra, no, svejedno, Messiju nitko ne može oduzeti činjenicu da pripada u krug najboljih nogometaša koje je svijet ikada imao.

Jedini igrač koji je dio sada zabilježio 20 asistencija u sezoni je njegov legendarni suigrač Xavi u sezoni 2008./2009. Međutim, dosad nitko nije imao učinak dvadeset i više golova i isto toliko asistencija u sezoni La Lige, čak ni Cristiano Ronaldo, danas igrač Juventusa, koji je ne tako davno igrao za Real i koji je zapravo jedini pravi suparnik Argentincu u lovu na rekorde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Messi je zabio 22 gola dosad u sezoni te je vodeći strijelac lige, do kraja su Barceloni ostala dva susreta te je malo vjerojatno da će uspjeti prestići Real i tako spasiti ono što su prosuli nakon nastavka prvenstva koje je mjesecima bilo u prekidu zbog pandemije koronavirusa. Barca igra još protiv Osasune te gostuje kod Alavesa, s druge strane Real pored gostovanja u Granadi u ponedjeljak, ima susret s Villarrealom kod kuće i Leganesom u gostima. Real ima bod prednosti u odnosu na katalonski klub, no, i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.